2012-05-03 14:45:15
Φωτογραφία για Τροφή για εκλογική σκέψη
Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα εξακολουθεί και πορεύεται λες και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Για παράδειγμα, ο κύριος Σαμαράς έχει σηκώσει το λάβαρο της αυτοδυναμίας και δηλώνει ότι δεν θα κάνει κυβέρνηση με κανένα άλλο κόμμα, διότι δεν θα μπορεί να κυβερνήσει όπως θέλει.

Από την άλλη, έχουμε διάφορα μικρά κόμματα που εξακολουθούν και ζουν σε κάποια άλλη πλανητική διάσταση. Άπαντες έχουν εγκλωβίσει τους εαυτούς τους πίσω από τα ιδεολογικά τους χαρακώματα και δηλώνουν ότι δεν θα ενδώσουν να αλλοιώσουν τον ιδεολογικό τους χάρτη.

Αυτό που πολλά κόμματα και πολιτικοί δεν έχουν καταλάβει στην χώρα μας είναι ότι, πολιτική δεν έχει να κάνει με ιδεολογία αλλά με την καθημερινότητα. Πιο συγκεκριμένα, πολιτική σημαίνει να μπορούμε να λύσουμε προβλήματα, με λύσεις (πολιτικές) που να τις αποδέχονται όλοι. Με λίγα λόγια, πολιτική στην τελική σημαίνει συμβιβασμός.

Και τούτο διότι, για να μπορείς να εφαρμόσεις 100% την όποια πολιτική θέλεις η την όποια ιδεολογία επιθυμείς, θα πρέπει να υπάρχει ένα απολυταρχικό καθεστώς. Με εξαίρεση αυτό, καμία ιδεολογία κανενός κόμμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη.

Σημείωση πρώτη: πολιτική σημαίνει συμβιβασμός.

Στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, θα κληθείτε να ψηφίστε κάποιον να σας αντιπροσωπεύσει στη βουλή. Ξέρετε όμως ποιον ψηφίζετε; Έχετε διαβάσει κάποια άποψη, κάποια μελέτη ή κάποια πρόβλεψη για το οτιδήποτε αυτού που θα ψηφίσετε;

Όταν πάτε στην κάλπη, ψηφίζετε κάποιον για το νομοθετικό σώμα ή απλά ψηφίζετε για το κόμμα; Ψηφίζετε κάποιον που σας αντιπροσωπεύει, ή ψηφίζετε ιδεολογία;

Αν ψηφίζετε απλά ιδεολογία και όχι πρόσωπο, τότε δεν συμβάλλετε στην επίλυση των προβλημάτων μας. Διότι όπως είπα στην αρχή, πολιτική σημαίνει συμβιβασμός και απλά επιλέγοντας ένα κόμμα, ρίχνοντας μερικούς σταυρούς, μη γνωρίζοντας τίποτα για τα εν λόγω πρόσωπα, σημαίνει ότι συμβάλλετε στις αγκυλώσεις των ιδεολογικών χαρακωμάτων, που είναι μια από τις αιτίες που έχουμε φτάσει εδώ που είμαστε σήμερα.

Σημείωση δεύτερη: Σήμερα παρά ποτέ είναι ανάγκη να σκεφτόμαστε περισσότερο τα πρόσωπα και λιγότερο τα κόμματα.

Τέλος, ο υποψήφιος που έχετε διαλέξει, τι συστάσεις έχει έτσι ώστε να τον προτιμήσετε; Αν τον γνωρίζετε προσωπικά ή αν τον γνωρίζετε λόγω του ότι είναι ένα καταξιωμένο πρόσωπο στην κοινωνία, τότε έχει καλώς. Οι περισσότεροι όμως υποψήφιοι σε αυτές τις εκλογές είναι άγνωστοι - πώς θα κάνετε την σωστή επιλογή;

Ένας τρόπος είναι να διαβάσετε τι λένε για αυτόν τον υποψήφιο κάποιοι άλλοι που είναι καταξιωμένα μέλη της κοινωνίας.

Στο εξωτερικό οι λεγόμενες πολιτικές συστάσεις (endorsements) παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση άποψης. Είναι μεγάλη τιμή για υποψηφίους που μπορούν να αποσπάσουν επαινετικά σχόλια από πρόσωπα στην κοινωνία που είναι καταξιωμένα και έχουν τον σεβασμό όλων.

Έχοντας πει αυτό λοιπόν, μου είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω για τον εαυτό μου, διότι με εξαίρεση κάποιος να ξέρει τη δουλειά μου και τις απόψεις, τις πετυχημένες προβλέψεις και τον χαρακτήρα μου, είναι αδύνατον να πείσω τον οποιονδήποτε να με ψηφίσει μέσα από ένα απλό γράμμα.

Δεν θα σας πω λοιπόν τίποτα για τον εαυτό μου. Θα αφήσω κάποιους άλλους να μιλήσουν για μένα, που είναι γνωστοί σε όλους, έχουν τον σεβασμό όλων και πάνω από όλα, είναι καταξιωμένα πρόσωπα στην κοινωνία.

Θα ήθελα παρακαλώ να διαβάστε τι έχουν να πουν για το πρόσωπό μου και προπάντων για το υπόβαθρο γνώσεων μου, ο κύριος Παναγιώτης Γεννηματάς, ο διδάκτωρ οικονομικών κύριος Αριστείδης Χατζής και τέλος, ο κύριος Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

Ονομάζομαι Γιώργος Καισάριος, θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές με το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Β' περιφέρεια Αθηνών, και ζητώ την ψήφο για να σας εκπροσωπήσω στη βουλή, για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.
kostasxan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ