2012-05-03 14:46:05
Φωτογραφία για Θετική στην ελληνική συμμετοχή στον αγωγό φυσικού αερίου TAP η κατασκευάστρια εταιρεία
Θετική είναι η κοινοπραξία που θα κατασκευάσει τον αγωγό φυσικού αερίου TAP, για την συμμετοχή της Ελλάδας και της ιταλικής εταιρείας ENEL.

Ο αγωγός φυσικού αερίου TAP σχεδιάζεται να μεταφέρει αζέρικο αέριο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα μέσω Ελλάδας και Αλβανίας στην Ιταλία. Πρόκειται για ένα από τα τρία εναλλακτικά σχέδια που διαγωνίζονται για την μεταφορά φυσικού αερίου από το κοίτασμα Σαχ - Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη, το μοναδικό που διέρχεται από την Ελλάδα.

Μέτοχοι της Κοινοπραξίας του TAP είναι η ελβετική EGL, η Νορβηγική Statoil και η γερμανική Ruhrgas. Τα άλλα δύο είναι οι αγωγοί Nabucco και SEEP που παρακάμπτουν την Ελλάδα. Νωρίτερα η κοινοπραξία εκμετάλλευσης του Σαχ-Ντενίζ είχε αποκλείσει από τις εναλλακτικές διαδρομές τον αγωγό Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας (ITGI), σχέδιο στο οποίο συμμετείχαν η ΔΕΠΑ και η ιταλική Edison.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους της κατασκευάστριας εταιρείας η κατασκευή του TAP θα σημάνει σημαντικές ξένες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τροφή για εκλογική σκέψη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τροφή για εκλογική σκέψη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ