2012-05-03 15:54:03
Φωτογραφία για Το μουσείο Καζαντζάκη ... ταξιδεύει στην Κίνα
Με πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, το Μουσείο Καζαντζάκη θα «ταξιδέψει» στην Κίνα για να αδελφοποιηθεί με το Μουσείο του Κινέζου λογοτέχνη Lu Xun. Πολυγραφότατος όσο και ο Καζαντζάκης, ο Lu Xun θεωρείται ο ιδρυτής της σύγχρονης κινεζικής λογοτεχνίας. Οι δύο συγγραφείς έζησαν και δημιούργησαν σε δύο διαφορετικούς κόσμους∙ πολλές ομοιότητες, όμως, εντοπίζονται στο έργο τους, ώστε να τους δώσουν την ευκαιρία να «συναντηθούν» μετά θάνατον.

Η τελετή της αδελφοποίησης θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαίου 2012, στο Μουσείο Lu Xun, στην πόλη Shaoxing της επαρχίας Zhejiang, κοντά στη Σαγκάη.

Το Μουσείο, νωρίτερα, στις 7 Μαϊου 2012, θα παρουσιάσει τις συλλογές και τις δράσεις του σε ημερίδα που συνδιοργανώνουν στο Πεκίνο η Ελληνική Πρεσβεία και η Διεθνής Εταιρία Φίλων Καζαντζάκη.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρέσβης της Ελλάδας Θεόδωρος Γεωργακέλος, ενώ ομιλίες θα εκφωνήσουν η κα Έλενα Αβραμίδου, Μορφωτική Ακόλουθος της Πρεσβείας, ο μεταφραστής του Καζαντζάκη Li Chenggui, ο Γιώργος Στασινάκης, Πρόεδρος της ΔΕΦΝΚ και η Βαρβάρα Τσάκα, Διευθύντρια του Μουσείου Καζαντζάκη.

Στη εκδήλωση θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τον Καζαντζάκη στην κινεζική γλώσσα, που δημιουργήθηκε με τη φροντίδα της Πρεσβείας της Κίνας στην Αθήνα.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ