2012-05-03 17:10:05
Φωτογραφία για Αναγνώστης καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά της Wind
Σήμερα μου ήρθε ο λογαριασμός της Wind και το αναγραφόμενο ποσό ήταν σχεδόν διπλάσιο από αυτό που είχα συμφωνήσει όταν έλαβα την προσφορά. Πήρα τηλέφωνο λοιπόν στο τμήμα εξυπηρέτησης της εταιρείας και μου είπαν πως δεν έχει καταχωρηθεί το πακέτο το οποίο είχα συμφωνήσει ένα μήνα πριν και ότι θα με συνδέσουν με το τμήμα προσφορών για να βρεθεί μια λύση.

Περίμενα στην αναμονή σαρανταπέντε (45) ολόκληρα λεπτά και ούτε φωνή ούτε ακρόαση! Κλείνω και ξαναπαίρνω στο 6935601... και τους εξηγώ πως είναι απαράδεκτο να περιμένω τόσο και τους άφησα το τηλέφωνό μου για να επικοινωνήσουν οι ίδιοι μαζί μου, ή κάποιος υπεύθυνος. Μάλιστα, δεδομένου πως είχα ήδη φάει τόση ώρα στο να αναμένω, παρακάλεσα να μην καθυστερήσει η επικοινωνία εκ μέρους της εταιρείας.

Πέρασε άλλη μία ώρα και ξανακαλώ, προσπαθώντας να καταλάβω πως είναι δυνατόν μια (θεωρητικά) μεγάλη εταιρεία να την κυνηγάς για πάνω από 2 ώρες στο σύνολο, για να μιλήσεις με κάποιον για το πρόβλημα που έχει προκύψει (για το οποίο οφείλεται εξ ολοκλήρου η ίδια). Η απάντηση που έλαβα είναι πως λογικά θα έχουν πολύ κόσμο στις γραμμές.

Και διερωτώμαι λοιπόν… Το ότι η Wind έχει τόσο λίγο προσωπικό που δε μπορεί να εξυπηρετήσει έναν πελάτη της ακόμα και ύστερα από δύο ώρες, είναι δικό μου θέμα; Εάν δηλαδή αρχίσω να πληρώνω το λογαριασμό μου όποτε μου καπνίσει, θα επικοινωνήσουν μαζί μου;

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ