2012-05-03 17:16:43
Φωτογραφία για Πραγματοποιήθηκε η εκταφή της σορού του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη
Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης η εκταφή της σορού του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη μετά τη σχετική εντολή του εισαγγελέα Χαρ. Λακαφώση, στο πλαίσιο της νέας έρευνας που διενεργεί για τις συνθήκες θανάτου του στελέχους της Vodafone. Η διαδικασία έγινε παρουσία στελεχών του τμήματος Ανθρωποκτονιών και των τεχνικών συμβούλων που έχει διορίσει η οικογένεια Τσαλικίδη.

Ο Κώστας Τσαλικίδης, 39 χρόνων τότε, είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό στις 9 Μαρτίου 2005. Ο θάνατός του συνδέθηκε με το «σκάνδαλο των υποκλοπών» σε βάρος μελών της τότε κυβέρνησης και άλλων προσώπων, μέσω παράνομου λογισμικού συνακρόασης.

Η οικογένειά του από την πρώτη στιγμή εξέφραζε τη βεβαιότητα ότι ο θάνατος είναι αποτέλεσμα δολοφονικής ενέργειας. Η δικογραφία, που δύο φορές έχει τεθεί στο αρχείο ως αυτοκτονία, έχει ανασυρθεί και εξετάζεται από τον κ. Λακαφώση, μετά από σχετικό αίτημα της οικογένειας του εκλιπόντος.

Ο εισαγγελέας αναμένει πλέον τα αποτελέσματα των εξειδικευμένων εξετάσεων που θα διενεργηθούν στα υπολείμματα τριχών, τοξικολογικές ακτινοσκοπήσεις κ.α., που συνέλεξαν σήμερα οι αρμόδιοι κατά την εκταφή.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ