2012-05-03 17:42:01
Φωτογραφία για «Έχω ακόμη όραμα για τον Άρη»
Για τη γενική συνέλευση της «Κοινωνίας Μελών του Άρη» την Παρασκευή μετέθεσε τις αποκαλύψεις σχετικά με τους ενδιαφερόμενους χρηματοδότες της ΠΑΕ Άρης ο εκτελεστικός διευθυντής, Γιάννης Κόντης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. 

Ξεκαθάρισε πως η παρουσία του σε επιτελικό πόστο στην επόμενη μέρα του συλλόγου δεν είναι αυτοσκοπός, ενώ παράλληλα κάλεσε οποιονδήποτε έχει πρόταση για τις μετοχές να την παρουσιάσει. 

Αιχμές για τους «αντιπάλους» του 

«Είχα πει ότι με τη λήξη της φετινής χρονιάς ήθελα να πω κάποια πράγματα που με ενοχλούν για πολλά χρόνια. Σκέφτηκα πολύ πριν τα πω και βέβαια και για αυτή μου την απόφαση άκουσα βλακείες από κάποιους που έχουν πάντα να πουν κάτι, όπως γιατί διάλεξε την αίθουσα τύπου του Κλεάνθης Βικελίδης. Βλέπουμε το που έχει φτάσει το κόμπλεξ αυτών που θέλουν να καθοδηγούν τον κόσμο. Δεν θέλω να αναλωθώ σε ένα άνθρωπο που έχει κάνει κακά πράγματα και τα γνωρίζω. Απλά θα πω κάποια που έχω ζήσει στον Άρη και διογκώνονται και πολλοί θεωρούν ότι ο μεγαλύτερος δυνάστης του Άρη είμαι εγώ». 


Η απάντηση στις κατηγορίες 

«Είναι απαράδεκτο για τον κόσμο κάποιοι να προσπαθούν να περάσουν ότι είχα μια ιδέα να φέρω χρήματα για να πάρω τον Άρη. Αυτοί ξέρουν στην πραγματικότητα ότι ο Άρης έχει ανάγκες που κληρονόμησε. Πολλοί λίγοι έχουν καταλάβει ότι η οικονομική κατάσταση του Άρη δεν προέκυψε τα τελευταία δύο χρόνια. Όταν κληρονομείς μια ομάδα με 14 εκατ. ευρώ. χρέη είναι δύσκολο να έχεις μέλλον. Και εμείς που προσπαθούμε να φέρουμε χρήματα, φαινόμαστε σαν να θέλουμε να κλέψουμε τον Άρη. Αυτοί που κατηγορούν να φέρουν αυτοί χρήματα και όταν ρωτούνται για την επόμενη μέρα, λένε ότι ο κόσμος θα καλύψει τις τρύπες. Αυτοί που χρόνια κρυβόντουσαν πίσω από μένα, να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις καλές στιγμές και για τις κακές να φταίω εγώ. Και μόλις έφευγαν, έφταιγα εγώ για όλα». 

«Έχω ένα όραμα…» 

«Ασχολήθηκα με τον Άρη έχοντας ένα όραμα που ακόμα έχω και το έχει και ο κόσμος. Να δω αυτή την ομάδα να διεκδικεί τίτλους. Από τους 1.500 οπαδούς που ήταν όταν ήρθα, φτάσαμε να έχει 25.000 σε κάθε αγώνα, 15.000 στις πρώτες προπονήσεις, να γίνεται παγκόσμια γνωστός με φιλικά διεθνή, να διαπρέπει στην Ευρώπη. Κάποιοι θέλουν τον Άρη μικρό στα μικροσυμφέροντα τους. Και ο μόνος που δεν φταίει, είναι ο κόσμος. Δεν μπορώ να αφήνω την λάσπη καθημερινά να αμαυρώνει την εικόνα του Άρη. Και μετέθεσα τα δήθεν προσωπικά μου με τον εκδότη στις δικαστικές αίθουσες, όπου δεν μπόρεσε να τα υποστηρίξει. Οι άντρες που φορούν παντελόνια δεν λένε ότι η γυναίκα του Κόντη κάνει μεταγραφές στον Άρη και όταν καλούνται στο δικαστήριο εξαφανίζονται. Οι άντρες βγαίνουν και υπερασπίζονται αυτά που λένε». 

«Γιατί βγήκα μπροστά…» 

«Είπα να βγω μπροστά και να φέρουμε κάποια χρήματα που θα βοηθούσαν την ομάδα να προχωρήσει. Να μπορεί να πηγαίνει σε τελικούς και να τους κερδίζει. Να διεκδικεί θέσεις στην Ευρώπη και μέσα από μια στελέχωση σωστή και μια εμπλοκή δική μου μεγαλύτερη από αυτή που ήταν σε μια λανθάνουσα κατάσταση. Όλοι θεωρούσαν ότι εγώ διοικώ την ομάδα τόσα χρόνια και για αυτό είπα ότι έφτασε η ώρα να γίνει πραγματικότητα. Σε κάποιους δεν αρέσει αυτό όμως. Θα ήταν διαφορετικός ο τρόπος διοίκησης και η λήψη αποφάσεων και θα ερχόντουσαν παίκτες που θα ξέρουν σε ποια ομάδα παίζουν. Παιδιά που θέλουν να αναδειχθούν και όχι κάποιοι που βλέπουν τον Άρη σαν μεταβατικό στάδιο». 

«Θα πω την πρόταση στη ΓΣ» 

«Θα πω ποια είναι η πρόταση μου στην γενική συνέλευση. Αν δω κάποιους ότι έχουν μια ολοκληρωμένη πρόταση, θα τους χειροκροτήσω. Έγινε μια προσπάθεια εισροής κεφαλαίων, κάτι δύσκολο στην Ελλάδα. Στο ποδόσφαιρο όμως για κάποιες εταιρίες είναι πολύ ενδιαφέρον. Μην νομίζετε ότι είναι ένας χώρος που χάνονται πάντα χρήματα. Υπάρχουν διαδικασίες που μπορούν να παράγουν χρήματα, αρκεί να συνεργάζεσαι με τους σωστούς ανθρώπους. Εγώ να φύγω αύριο. Αλλά να δω ανθρώπους οι οποίοι θα έρθουν με μια ολοκληρωμένη πρόταση και θα κάνουν καλύτερη δουλειά από αυτή που κάναμε εμείς. Όποιος ξαναμιλήσει όμως για διοίκηση πρωτοδικείου εγκληματεί και θέλει να καταστρέψει την ομάδα». 

Ο ρόλος του στην επόμενη μέρα 

«Ο ρόλος ο οποίος κακώς δεν είχα, είναι αυτός που θα έχει την πλήρη ευθύνη και οργάνωση στο αγωνιστικό τμήμα. Αυτή τη στιγμή ο Άρης είναι ανοχύρωτη πόλη. Εγώ τότε ήθελα να έχω ένα άτομο που δεν έχει σχέση με την ντόπια αγορά για πολλούς λόγους. Αυτό το πανηγύρι που είδα φέτος, να πλησιάζουν παίκτες μας και να τους λένε να κάνουν προσφυγή, με έχει κάνει έξαλλο. Αυτό με τον κ. Φερέρ δεν έγινε. Και υπήρξαν προσφυγές εκείνη την εποχή, αλλά τα συμβόλαια ήταν χαμηλά. Άκουσα επίσης για τον Αμορόζο ότι εγώ τον πρότεινα να έρθει αλλά δεν αποφάσισα να έρθει. Αυτός που αποφασίζει έχει το στυλό και τα χαρτιά και ξέρει αν θα του βγει». 

Οι εισηγήσεις του Πρόμπιερζ 

«Είπε ο Πρόμπιερζ να διώξουμε πέντε παίκτες. Αν το κάναμε θα πέφταμε. Ο Καστίγιο μας βοήθησε να πάρουμε πολύτιμους βαθμούς όπως και ο Ακόστα αλλά και ο Πρίττας. Δεν μπορεί να έρχεται ένας προπονητής και να σου λέει να διώξεις έναν παίκτη».

πηγή : sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ