2012-05-03 19:12:12
Φωτογραφία για Εκθέσεις, αναλύσεις, γνώμες, ψυχολογικής πίεσης προς τους ψηφοφόρους
Με την απειλή της διακοπής της χρηματοδότησης από την τρόικα και τους θεσμικούς πιστωτές της χώρας «οδηγούν» τους Έλληνες στις κάλπες, τις τελευταίες ώρες, ξένοι αναλυτές με τις εκθέσεις που δίνουν στη δημοσιότητα και «ανεβάζουν» σε μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η κύρια άποψη του Bloomberg, με την οποία απευθύνεται προειδοποίηση σχετικά με την εξωτερική χρηματοδότηση της Ελλάδας και τον κίνδυνο διακοπής της, στην περίπτωση που δεν προκύψει βιώσιμη κυβέρνηση στην χώρα, είναι χαρακτηριστική και παράλληλα ενδεικτική του κλίματος που καλλιεργείται εκτός συνόρων.

Κι όταν αναφέρεται ο όρος «βιώσιμη κυβέρνηση», εννοείται ότι περιγράφεται μια κυβέρνηση η οποία θα προωθήσει όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά στο κείμενο του Μνημονίου ΙΙ, του προγράμματος αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας κλπ, κλπ. Το ίδιο συμπέρασμα προκύπτει κι από την ανάγνωση της έκθεσης της ελβετικής τράπεζας UBS, το περιεχόμενο της οποίας, λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί …εσχατολογικό
. Αρκεί μια απλή ανάγνωση της εισαγωγής της, για να διαπιστώσει κανείς ότι το κλίμα που επικρατεί σχετικά με τις ελληνικές εκλογές στο εξωτερικό, είναι ιδιαιτέρως βαρύ, καθώς υπάρχει ο φόβος της «επόμενης μέρας». Κι αυτές είναι απλώς δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Το σύνολο των ξένων ΜΜΕ, όταν αναφέρονται στις κάλπες της Κυριακής, κάνουν άμεση κι απευθείας διασύνδεση με την συνέχιση της χρηματοδότησης, αναλόγως του αποτελέσματος, επιτείνοντας την πίεση προς το ελληνικό εκλογικό σώμα. Τέλος, υπάρχει πάντα και η «απειλή» της έλευσης της τρόικας στην χώρα, δέκα μέρες μετά τις εκλογές, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το νέα καθεστώς των πολιτικών πραγμάτων στη χώρα. Το θέμα είναι όμως αν όλα αυτά μπορούν όντως –και πως - να επηρρεάσουν την εκλογική συμπεριφορά των Ελλήνων ψηφοφόρων newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ