2012-05-03 21:22:10
Φωτογραφία για Ψήφισμα της κυπριακής Βουλής για την Αμμόχωστο
Ψήφισμα με το οποίο αξιώνει από την Τουρκία την επιστροφή της περίκλειστης περιοχής (Βαρώσια) της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου ενέκρινε ομόφωνα η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η ολομέλεια του Σώματος καλεί την κατοχική δύναμη να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα για την Αμμόχωστο και να την επιστρέψει στους νόμιμους κατοίκους της.

Η σχετική συζήτηση έγινε με εισήγηση του βουλευτή της ΕΔΕΚ Γιώργου Βαρνάβα και περιστράφηκε γύρω από την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών για επιστροφή της Αμμοχώστου, σύμφωνα με τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ειδικότερα, με το ψήφισμα η Bουλή υπογραμμίζει τον πρωτίστως ανθρωπιστικό χαρακτήρα της επιστροφής της Αμμοχώστου, μιας ευρωπαϊκής πόλης – «φάντασμα», η οποία παραμένει όμηρος της Τουρκίας από το 1974, και την επείγουσα ανάγκη όπως το θέμα αυτό τύχει χωριστού χειρισμού.

Απαιτεί από την Τουρκία να προχωρήσει στην επιστροφή της Αμμοχώστου, ως βήμα καλής θέλησης και διάθεσης να συμβάλει στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, ενώ απευθύνει έκκληση για ενεργότερο ρόλο εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς επίτευξη αυτού του στόχου.

Τέλος, ζητεί από τα Ηνωμένα Έθνη να εντείνουν τις προσπάθειές τους προς την Τουρκία για επιστροφή της κατεχόμενης πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Nαυτεμπορική 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ