2012-05-03 22:07:04
Φωτογραφία για HATTA: Χρυσή τομή για το ωράριο των αρχαιολογικών χώρων
Τη χρυσή τομή για το ωράριο λειτουργίας των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, που θα ισχύσει μεταβατικά κατά την περίοδο... Μαΐου - Ιουνίου και μέχρις ότου προσληφθούν οι πρόσθετοι εποχιακοί φύλακες για την εφαρμογή του θερινού ωραρίου, ζητά ο Hatta (Σύνδεσμος Ελληνικών Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων).

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η μεταβατική ρύθμιση πρέπει να κινηθεί σε δύο άξονες:

- To ενιαίο ωράριο μπορεί να μετατεθεί μερικώς, ώστε να εξυπηρετούνται τόσο οι πρωινές, όσο και οι απογευματινές επισκέψεις.

- Παράλληλα, στους μεγάλους χώρους όπως η Ακρόπολη, η Αρχαία Ολυμπία, η Κνωσός, κλπ, θα πρέπει να παραμείνει το ισχύον, πρωινό, ωράριο έναρξης λειτουργίας και διευρυμένο ωράριο, όπου αυτό είναι δυνατό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκδρομές της κρουαζιέρας.

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι πρέπει να οριοθετηθούν αυστηρά οι θέσεις εργασίας σε κάθε χώρο, ώστε να γίνεται οικονομία ανθρώπινων πόρων.


Το πρωί οι περισσότεροι επισκέπτες στην Ακρόπολη

Από την πλευρά της η ΠΕΥΦΑ διαφωνεί με την οδηγία για εφαρμογή προσωρινού ωραρίου λειτουργίας. Από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, η Ακρόπολη δέχεται πάνω από το 75% των επισκεπτών, ενώ από τις 2 και μετά, λιγότερο από το 20%. Ανάλογη είναι η κίνηση σε μεγάλα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (Δελφοί, Εθνικό Αρχαιολογικό, Κνωσός κ.ά.) σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

Η ΠΕΥΦΑ διαφωνεί με την οδηγία του υφυπουργού Π. Αλιβιζάτου για εφαρμογή προσωρινού ωραρίου λειτουργίας από τις 09:30 έως τις 16:30. Καλεί τους εργαζομένους «να εφαρμόσουν την απόφαση των ωραρίων που έχει νομοθετήσει ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος».

erroso.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ