2012-05-03 22:42:41
Φωτογραφία για AΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 300.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ 29ΧΡΟΝΟ ΚΥΠΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑΣ
Αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ επιδίκασε... το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης στον 29χρονο Κύπριο Αυγουστίνο Δημητρίου, ο οποίος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου το 2006.

Ο νεαρός είχε υποβάλλει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ για ηθική βλάβη. Πριν από δύο χρόνια, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, σε πρώτο βαθμό, επιδίκασε στον Αυγ. Δημητρίου χρηματική αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ.

Κατά της απόφασης αυτής είχε ασκήσει έφεση το Ελληνικό Δημόσιο και έτσι η υπόθεση εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο, το οποίο κατά πλειοψηφία επιδίκασε στον νεαρό την ίδια χρηματική αποζημίωση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Οπως έγινε γνωστό, στην απόφαση μειοψήφησε η εισηγήτρια που πρότεινε να του επιδικαστεί το ποσό των 100.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά το σκεπτικό της απόφασης, το δικαστήριο, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και εξετάζοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υπέστη τον ξυλοδαρμό, έκρινε ότι ο Κύπριος πράγματι έπεσε θύμα αδικοπραξίας από αστυνομικό όργανο.


Για την ίδια υπόθεση έχουν καταδικαστεί, σε πρώτο βαθμό, οκτώ αστυνομικοί οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τον ξυλοδαρμό του. Το δευτεροβάθμιο ποινικό δικαστήριο έχει προσδιοριστεί για τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Πάντως, κατηγορητήριο για την ίδια υπόθεση έχει σχηματισθεί και κατά του Αυγουστίνου Δημητρίου, ο οποίος αναμένεται να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς φέρεται να συμμετείχε σε επεισόδια πριν από τον ξυλοδαρμό του.

Η δίκη αυτή έχει προσδιοριστεί για τις αρχές του προσεχούς Οκτωβρίου.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ