2015-05-11 21:23:35
Φωτογραφία για Ντάισελμπλουμ: Θα βρεθούμε ξανά όταν οι θεσμοί πουν ότι πετύχαμε θετική κατάληξη
«Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου είναι το πλαίσιο για την Ελλάδα» ανακοίνωσε πριν από λίγο ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, σχετικά με τα αποτελέσματα της σημερινής συνεδρίασης και το κείμενο που συμφωνήθηκε όσον αφορά την διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, στέλνοντας σαφές μήνυμα για τα όρια που υπάρχουν στις συζητήσεις.

"Στη σύντομη δήλωση μας αναγνωρίζουμε την πρόοδο που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις. Έχει διαπιστωθεί μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από το Eurogroup της Ρίγας, υπάρχει πιο γρήγορη πρόοδος, εμβαθύνονται οι συζητήσεις», ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας όμως ότι απαιτείται χρόνος για να γεφυρωθούν τα κενά και να υπάρξει συμφωνία".

Το κοινό συμφέρον και των δύο πλευρών να υπάρξει συμφωνία, πριν τελειώσει ο χρόνος ή τα χρήματα, καθώς τα περιθώρια στενεύουν επεσήμανε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στη συνέντευξη Τύπου μετά από την ολοκλήρωση του Eurogroup.


«Δεν μπαίνουμε σε συζήτηση για νέο πρόγραμμα προτού να έχουμε μια θετική αξιολόγηση του παρόντος προγράμματος», τόνισε ακόμη ο Ολλανδός, που τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσει η συζήτηση για το τι θα γίνει μετά από τον Ιούνιο, «αν δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία τους τελευταίους τέσσερις μήνες».

Όσο για το αν η ανακοίνωση του Eurogroup αποτελεί ένα μήνυμα προς την ΕΚΤ, απάντησε: «Δεν θα μπορούσε να αποτελεί κάτι τέτοιο, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη. Θα πάρει τις δικές της αποφάσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε δηλώσεις που θα λένε στην ΕΚΤ να κάνει οτιδήποτε. Δεν είναι δυνατό, δεν θα θέλαμε να το κάνουμε».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα βρεθούμε ξανά όταν οι θεσμοί πουν ότι πετύχαμε θετική κατάληξη». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ