2015-05-15 16:16:18
Φωτογραφία για Οι 10 καλύτερες φάσεις των final four
Κάθε τουρνουά είχε τη γλύκα του, ή την πίκρα του ανάλογα πάντα με το αποτέλεσμα, ωστόσο αυτό που γράφεται στο άλμπουμ των αναμνήσεων είναι οι πρωταγωνιστές, οι οποίοι με τις φάσεις που δημιούργησαν, έγραψαν ιστορία.

To Top 10 των καλύτερων φάσεων δεν είναι εύκολη υπόθεση, διότι μιλάμε για αναρίθμητες στιγμές, οι οποίες περικλείουν πανίσχυρα συναισθήματα και αναδεικνύουν μεγαλοσύνη. Το καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη στην Πόλη. Η μήπως εκείνο του Σάσα Τζόρτζεβιτς πάλι στην Κωνσταντινούπολη με διαφορά ακριβώς 20 ετών. Η το άστοχο ψυχοβγαλτικό σουτ του Ραμούνας Σισκάουσκας στο Βερολίνο; Πάει, αλήθεια, πίσω η τάπα του Στόγιαν Βράνκοβιτς στον Χοσέ Μοντέρο στο Παρίσι; Για σταθείτε, έχει σε κάτι να ζηλέψει ο Ταϊρίς Ράις, ο οποίος με την καλαθάρα του ξάπλωσε ξερή την Ρεάλ Μαδρίτης στο Μιλάνο; Οση ώρα και να σκαλίζει κανείς στο παρελθόν, όσες σελίδες και να ξεφυλλίσει, θα αναδύονται όλο και περισσότερες φάσεις
. Θα χοροπηδάει το υποσυνείδητο και θα φωνάζει «μήπως να βάλεις και αυτή; μήπως ξέχασες την άλλη;». Και πάλι από την αρχή. Το Top 10 μπορεί εύκολα να ξεχειλώσει και θα γίνει Top 100 θυμίζοντας τον πίνακα με τα τραγούδια του Billboard! Φτάνει, λοιπόν, η ανάλυση και πάμε στο… χαμόν. Ε, στο ψητό ήθελα να πω, αλλά παρασύρθηκα από την εκπληκτική λιχουδιά των Ιβήρων. Ladies and gentlemen… Ο Γιώργος Πρίντεζης και η καλαθάρα που έβαλε 0,7’’ πριν από το φινάλε του τελικού της Κωνσταντινούπολης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τέτοια ανατροπή και τέτοιος επίλογος δεν έχει ξαναγίνει! Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την κορυφή 15 χρόνια μετά το έπος της Ρώμης ξορκίζοντας την κατάρα και αρχίζοντας να γράφει τις δικές του χρυσές σελίδες στην ιστορία.

Η τάπα του Στόγιαν Βράνκοβιτς στον Χοσέ Μοντέρο στον τελικό του Παρισιού το 1996. Είναι μια φάση, που ξεπερνά τους κανονισμούς του αθλήματος. Να συζητήσουμε αν η μπάλα χτύπησε στο ταμπλό ή όχι; Είναι αστείο. Είναι, όμως, η τάπα που περικλείει μια προσπάθεια και έναν καημό ετών, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό και τους αδερφούς Γιαννακόπουλους, αλλά γενικότερα για το ελληνικό μπάσκετ, που έπειτα από αρκετά χαστούκια (Αρης, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός) αναζητούσε εναγωνίως τον πρώτο τίτλο πρωταθλητή Ευρώπης.
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ