2015-06-30 21:12:05
Φωτογραφία για Θα ήθελα να εκφράσω την ανησυχία μου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο 401 Σ.Κ.
Όπως είναι γνωστό σε όλους οι συνάδελφοι φαντάροι με χαρακτηρισμό της Σωματικής τους Ικανότητας Ι4, δε δίνουν ένοπλες υπηρεσίες, δηλαδή δεν κάνουν σκοπιά Αυτό όμως συστηματικά παραβιάζεται και μάλιστα σε έναν χώρο ταυτισμένο με τη φροντίδα των ασθενών, όπως είναι το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η αυθαιρεσία μάλιστα καινοτομεί καθώς φαντάρος Ι4 υποχρεώνεται να εκτελεί υπηρεσία φρούρησης εντός του Νοσοκομείου, κάτι που βεβαίως παραβιάζει πληθώρα διαταγών. Αλήθεια, η διοίκηση του 401 Σ.Ν. που έχει καταχωνιάσει τον νόμο, τον Στρατιωτικό Κανονισμό και τον όρκο του Ιπποκράτη;

Παράλληλα, όχι μόνο αποκαλύπτεται για μια ακόμη η πραγματική ουσία της υποχρεωτικής στράτευσης, η εξασφάλιση δηλαδή δωρεάν εργατικής δύναμης στρατευμένων, αλλά και η επικινδυνότητα της απόφασης του ΥΠΕΘΑ, το οποίο αν και γνωρίζει την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Υγειονομικό, επιχειρεί να τραβήξει τους έφεδρους γιατρούς από τις μονάδες για να καλύψει τα τεράστια κενά του κρατικού μηχανισμού στα απομακρυσμένα χωριά του Έβρου και στα νησιά.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΟΝΙΟΥ

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να εκφράσω την ανησυχία μου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο 401 Σ.Κ.

Άοπλοι φαντάροι Ι4, οι οποίοι προφανώς για να είναι Ι4 σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, έχουν υποστεί αύξηση υπηρεσιών με εντολή του υποδιευθυντή, ο οποίος αν περάσεις έξω από το γραφείο του έχει αναγκάσει έναν φαντάρο να στέκεται όρθιος με όπλο και να τον φυλάει ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ)!

Χωρίς κανένα απολύτως λόγο και καμιά χρησιμότητα με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η κατάσταση της υγείας τους, δεδομένου του ότι δεν υπάρχουν άτομα να τις καλύψουν  και διότι οι φαντάροι πρέπει όχι μόνο να εκτελέσουν την υπηρεσία τους, αλλά επίσης να καλύψουν σημαντικές θέσεις σε πόστα του νοσοκομείου, τα οποία όχι μόνο φέρουν ευθύνες, αλλά και πολύ δουλειά, την οποία τους επιβάλλουν χωρίς διαλείμματα, ούτε καν για να πάνε τουαλέτα ή για να φάνε, το πολιτικό προσωπικό και αρμόδιοι υπαξιωματικοί.

Το χειρότερο όμως είναι η αδιαφορία που επικρατεί σχετικά με την υγεία των παιδιών τα οποία βρίσκονται στο νοσοκομείο, αλλά παρ’ όλα αυτά, δεν τους επιτρέπεται να εξεταστούν από τους γιατρούς και να ελέγχουν τα προβλήματα υγείας τους λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας.

Σε γενικές γραμμές, η λειτουργία του νοσοκομείου στηρίζεται στους άοπλους φαντάρους, στα παιδιά με προβλήματα, εκείνοι παίρνουν κανονικά τις άδειες και τα διαλείμματα τους.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προστέθηκαν άσκοπες υπηρεσίες για να τους αποτελειώσουν.

Μιλάμε για 14 άοπλες υπηρεσίες(!).

Αλλά είναι τόσο άμυαλοι που ούτε καν τους περνάει από το μυαλό ότι αν αφαιρέσουν τις επιπρόσθετες υπηρεσίες που επέβαλλαν και έχουν γίνει περίγελος του νοσοκομείου, οι φαντάροι θα μπορούν να αντεπεξέλθουν και να αποδώσουν στα πόστα, καλύπτοντας καλύτερα τις ανάγκες του νοσοκομείου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ