2015-07-12 22:34:04
Φωτογραφία για «ΔΙΚΑΙΩΣΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟΥ»
Από την Παρασκευή ανήκει στο δυναμικό του Ολυμπιακού. Ποτέ ο δρόμος του δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά αυτός πάντα είχε κάτω το κεφάλι και προσπαθούσε με την δουλειά του να γίνει αποδεκτός και πάνω από όλα σημαντικός για την ομάδα που αγωνιζόταν. Πρώτα ο Ηλυσιακός με τον οποίο ανέβηκε στην Α1, στη συνέχεια ο Πανιώνιος και το πέρασμα του στον ΚΑΟΔ, η επιστροφή του στη Νέα Σμύρνη που βρέθηκε να παίζει υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο Άρης του Αγγέλου, ο ξενιτεμός της Αρμάνι και το… λάθος της Εσκισεχίρ και το περσινό πρωτάθλημα με την ΑΕΚ.

Πλέον ο Γιάννης Αθηναίου θα αγωνίζεται στο ΣΕΦ με τα ερυθρόλευκα, κάτι που αποτελεί δικαίωση για τον ίδιο, αφού με τον κόπο του και τον ιδρώτα του κατάφερε να βρεθεί στα 27 του στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης.

Ο "Γαύρος" μίλησε με δύο ανθρώπους που τον έχουν προπονήσει και παραθέτει τις απόψεις τους.

Τον Γιώργο Ζευγώλη που ήταν στο πλευρό του στον Ηλυσιακό και στα πρώτα του βήματα στο επαγγελματικό μπάσκετ και τον Βαγγέλη Αγγέλου, με τον οποίο έκανε το ξεπέταγμά του και εντυπωσίασε με τον Άρη που ήταν και το διαβατήριο για να υπογράψει στην Αρμάνι Μιλάνο.


«ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΩΡΑ»

Μαζί του έπαιξε σίγουρα το καλύτερο μπάσκετ στην καριέρα του. Σε 22 αγώνες στον Άρη του Βαγγέλη Αγγέλου, ο Γιάννης Αθηναίου είχε 13,4 πόντους μέσο όρο, με 35/103 τρίποντα αλλά και 3,32 ασίστ και 1,23 κλεψίματα ανά ματς.

Ο βοηθός προπονητή της Αναντόλου Εφές τόνισε για το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού ότι «Νομίζω ότι είναι ένας παίκτης για το ρολο που τον πήρε χρειάζεται στην περιφέρεια. Εχει την ικανότητα και μπορεί να πετύχει. Είναι ένα παιδι που μπορεί να παίξει άμυνα, μπορεί να οργανώσει καλά, μπορεί να απειλήσει. Έχει και την ταχύτητα. Κάνει τα πάντα καλά ως ένα σημείο και μπορεί κάποια στιγμή επειδή στην Ευρωλίγκα όλοι είναι πολύτιμοι, σε ένα μεγάλο βαθμό παιχνιδιού όπως είναι μία ολόκληρη χρονια. Ειδικά οι παίκτες που έρχονται ουσιαστικά από τον πάγκο. Αυτοί είναι σημαντικοί στο ρόστερ».

Σταδιακά έχει δείξει πως μέσα από την δουλειά του βελτιώνεται και η μεγαλύτερη δικαίωση σίγουρα είναι η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Επ αυτού ο Αγγέλου ήταν πιο προσγειωμένος, λέγοντας μας πως «Το θέμα σε ένα αθλητή δεν είναι απλά η βελτιωση αλλά είναι η σταθερότητα. Και αυτό είναι και το ζητούμενο με τον Γιάννη. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα του ο Ολυμπιακός, οπότε στο χέρι του είναι να σταθεροποιήσει την απόδοση του και να πετύχει στον ρόλο που του ζητούν στον Ολυμπιακό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Πέρασε από πολλές ομάδες, αλλά τελικά με την δουλειά βρέθηκε στο… Λιμάνι του. Ο Αγγέλου δήλωσε για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό πως «Όλοι έτσι γίνεται. Από τα… χαμηλά στα ψηλά. Είναι μία δικαίωση για αυτόν εξάλλου. Είναι ένα πολύ καλό παιδί ο Γιάννης. Του αρέσει η προπόνηση. Μόνο τα καλύτερα μπορώ να πω για αυτόν».

Τέλος για το αν μπορεί να «δέσει» στον οικογενειακό κλίμα του Θρύλου; Ο παλιός του προπονητής του στον Άρη σίγουρος είπε: «Στο κλίμα τώρα που θα συναντήσει στον Ολυμπιακό; Σίγουρα θα μπορεί να «δέσει» αφού είναι παίκτης ομάδας και είναι στο χέρι του η παρουσία του και η σταθεροποίησή του στα δεδομένα του Ολυμπιακού. Γιατί μην ξεχνάμε πως η ομάδα αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια είναι από τις κορυφαίες στην Ευρωλίγκα».

«ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ»

Ο Γιώργος Ζευγώλης είχε τον Γιάννη Αθηναίου στον Ηλυσιακό και με το άκουσμα του ονόματός του με χαρά δέχτηκε να μιλήσει. Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε ότι «Ήταν ένα παιδί που ήταν σε μία φουρνιά πάρα πολύ καλή στον Ηλυσιακό και τότε ήταν.. πίσω από μερικά παιδιά που έπαιζαν πολύ όπως ο Αθανασούλας, ο Ιωάννου, ο Μπόγρης. Όμως το καλό του ήταν πως ήταν πάντα σοβαρός και εργατικός και βελτιώθηκε με το πέρας του χρόνου. Το ότι πηγαίνει λοιπόν στον Ολυμπιακό είναι μία πολύ μεγάλη βελτίωση. Είναι ένα παιδί το οποίο πιστεύω ότι έχει πολλά πράγματα να κάνει ακόμη» για να συνεχίσει αναφορικά με τον 27χρονο γκαρντ πως 

«Είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας και ένα φοβερό παιδί».

Αναφορικά με το τι θυμάται για τον ίδιο και την συνύρπαξή τους στην ομάδα την Ιλισίων; Ο παλιός του προπονητής στον Ηλυσιακό τόνισε για τον Αθηναίου πως «Μου είχε κάνει εντύπωση ότι ενώ φαινόταν το ταλέντο του και ότι ήταν ήδη πολύ καλός σε μερικά κομμάτια του παιχνιδιού του, προσπάθησε να φτιάξει τα πόδια του και να γίνει πιο γρήγορος. Στο πρώτο βήμα ειδικά. Και το βελτίωσε πάρα πολύ ειδικά σε αυτό το κομμάτι, το οποίο τον βοήθησε για να γίνει πολύ καλός στη διείσδυση αλλά και στην άμυνα».

Οσο για το τι θα δώσει; Ο Ζευγώλης είπε «Νομίζω ότι μπορεί να γίνει ο αντί-Σλούκας. Για αυτό τον λόγο τον διάλεξε ο Σφαιρόπουλος. Είναι κόμπο γκαρντ. Παίζει και στον «άσο» και στο «δύο». Με σουτ από την περιφέρεια και διείσδυση πια, καλή αμυντική προσήλωση. Ότι ήταν ο Σλούκας στο περίπου αν και θέλει χρόνο να φτάσει προς τα εκεί. Αλλά πιστεύω ότι έχει το ταλέντο και την διάθεση να το πετύχει».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ