2015-07-16 07:31:41
Φωτογραφία για ΜΕ 229 «ΝΑΙ» ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ - 39 ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ VD
Με ευρεία πλειοψηφία και ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Συγκεκριμένα, 229 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 64 «όχι» και 6 «παρών». «Όχι» ψήφισαν μεταξύ άλλων οι Ζ. Κωνσταντοπούλου, Γ. Βαρουφάκης, Ν. Βαλαβάνη, Δ. Στρατούλης, Κ. Ήσυχος, Δ. Κοδέλας, Αγλ. Κυρίτση, Κ. Λαπαβίτσας, Π. Λαφαζάνης, Στ. Λεουτσάκος.

«Σημαντικό βήμα αλλά και σοβαρή διαίρεση στην ενότητα της K.O. του ΣΥΡΙΖΑ»

Σήμερα η Βουλή έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για τη συμφωνία, ψηφίζοντας τα δύσκολα μέτρα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας, όμως, συνιστά σοβαρή διαίρεση στην ενότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε. Οπως είπε, 32 βουλευτές  αποφάσισαν να μην στηρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς καταψηφίζοντας την επιλογή της για αποτροπή του κινδύνου της χρεοκοπίας. «Βασική προτεραιότητα του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της Συμφωνίας, το αμέσως επόμενο διάστημα».


Π. Λαφαζάνης: Δεν ψήφισα εναντίον της κυβέρνησης

Στηρίζουμε την κυβέρνηση πολύ δυνατά και ολόθερμα για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, υποστήριξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξερχόμενος της Βουλής. «Δεν ψηφίσαμε εναντίον της κυβέρνησης, αντίθετα την στηρίζουμε, όπως στηρίζουμε και τον Πρωθυπουργό» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης. «Εάν μου ζητηθεί, η παραίτησή μου είναι στη διάθεση του κ. Τσίπρα» συνέχισε, επαναλαμβάνοντας ότι παραμένει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Προχωράμε ενωμένοι, στηρίζουμε την κυβέρνηση, δεν στηρίζουμε το μνημόνιο» τόνισε. Ερωτηθείς εάν ήταν στη θέση του Πρωθυπουργό, εξήγησε ότι θα συνέχιζε να κυβερνάει προσπαθώντας να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ