2015-07-16 14:19:32
Φωτογραφία για Βροχή ενστάσεων στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Τι ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι;
Με βροχή ενστάσεων και αιτημάτων από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων συνεχίστηκε η δίκη  των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων κατά την σημερινή, 12η συνεδρίαση του.

Οι ενστάσεις ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος και οι κλήσεις που έλαβαν οι κατηγορούμενοι, επικράτησαν στις ενστάσεις των συνηγόρων των βουλευτών Γ. Γερμενή και Π. Ηλιόπουλου. Οι συνήγοροι τους προέβαλαν τον ισχυρισμό ότι στα συγκεκριμένα έγγραφα "πρέπει να καθορίζονται οι πράξεις με πληρότητα και ακρίβεια" ώστε " ο κατηγορούμενος να ενημερωθεί με λεπτομέρεια για την κατηγορία που αντιμετωπίζει και να προετοιμάσει την υπεράσπιση του".

Στο δικαστήριο επίσης τέθηκαν από την πλευρά κάποιων εκ των κατηγορουμένων  θέματα ακυρότητας της προδικασίας, ένσταση με την οποία συντάχθηκε και η υπεράσπιση του βουλευτή Ι. Λαγού, αναφερόμενη επιπλέον στις διαρροές στοιχείων της δικογραφίας στον Τύπο "πριν ο κατηγορούμενος ενημερωθεί. " Κατά τους συνηγόρους του βουλευτή "Επρόκειτο για πολιτική εντολή με στόχο την εξόντωση της Χρυσής Αυγηλς όταν το κόμμα ανέβαινε δημοσκοπικά"  που παραβίασε το δικαίωμα της δίκαιης δίκης.


Η συνήγορος υπεράσπισης του βουλευτή Αντώνη Γρέγου αμφισβήτησε την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που του αποδίδεται και ζήτησε την παύσει της δίωξης σε βάρος του. Όπως είπε " δεν πληρείται η αντικειμενική υπόσταση της κατηγορία σε καθώς δεν προσδιορίζεται ο ακριβής χρόνος και τόπος της ένταξης".

Η υπεράσπιση του Νίκου Κούζηλου αναφέρθηκε "στον πολιτικό χαρακτήρα της δίκης" υπογραμμίζοντας ότι το Δικαστήριο καλείται να δικάσει τον κατηγορούμενο χωρίς να έχει γίνει άρση ασυλίας από τη Βουλή για το αδίκημα το οποίο αντιμετωπίζει.

Η συνήγορος του, πρώην Βουλευτή Στάθη Μπούκουρα ζήτησε αντ' αυτής να μιλήσει ο ίδιος ο εντολέας της, κάτι που αποδέχθηκε η πρόεδρος.

Ο κ. Μπούκουρας για μια ακόμη φορά επιχείρησε να διαφοροποιηθεί από την Χρυσή Αυγή επαναλαμβάνοντας ότι ουδέποτε λειτούργησε ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης. "Ουδέποτε υπέταξα τη βούληση μου στους σκοπούς κάποιας εγκληματικής οργάνωσης. Όσο χρονικό διάστημα ήμουν βουλευτής ασκούσα τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα χωρίς να είμαι μέλος του κόμματος. Ουδέποτε έχω διαπράξει οποιοδήποτε έγκλημα".

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η συνήγορος του Θωμά Μαριά κατηγορούμενου για την επίθεση στο σπίτι Αιγυπτίων ψαράδων στο Πέραμα, ζήτησε την  διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης του θύματος ώστε όπως είπε να προσδιοριστεί αν δικαιολογείται η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Το  δεύτερο αίτημα της συνηγόρου  του κ.Μαριά ήταν να γίνει έλεγχος αν ο Αιγύπτιος είχε άδεια παραμονής την επίμαχη περίοδο. " Αυτό γιατί ; " ρώτησε η πρόεδρος με την πολιτική αγωγή να παρεμβαίνει λέγοντας " γιατί δικαιούτο να τον χτυπήσει".

Την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κατηγορούμενου,καταδικασμένου  σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία του εργάτη από το Πακιστάν Λουκμάν,Δ. Λιακόπουλου ζήτησε ο συνήγορος του. Το αίτημα υποβλήθηκε προκειμένου , όπως είπε ο δικηγόρος να αποδειχθεί ότι ο εντολέας του, το διάστημα πριν και μετά δεν είχε καμία επικοινωνία ή σχέση με συγκατηγορούμενο του μέλος της Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος,που δικάζεται στην παρούσα δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, υποστηρίζει πως δεν ανήκει στην Χρυσή Αυγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ... ΜΠΟΤΙΑ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ... ΜΠΟΤΙΑ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ