2015-07-17 08:42:57
Φωτογραφία για Οι τροϊκανοί ξανάρχονται στην Υγεία!
Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Που θα εγκατασταθούν και τι ετοιμάζουν

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μπορεί με την Αριστερή κυβέρνηση να είχαμε συνηθίσει να τους αποκαλούμε «θεσμούς», ωστόσο στην Ευρώπη μιλούν πλέον ξεκάθαρα για τρόικα μετά και το 3ο μνημόνιο.

Και η τρόικα αυτή η γνωστή που όλοι θυμόμαστε, έχει μαζέψει ήδη τις …βαλίτσες της για να εγκατασταθεί στην Αθήνα.

Στην πρωτεύουσα οι τροϊκανοί-θεσμοί θα έρθουν προκειμένου να ελέγχουν με κάθε λεπτομέρειας την πρόοδο υιοθέτησης των μέτρων για τα οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση.

Ειδικότερα στον τομέα της Υγείας και ειδικά στο φάρμακο, οι Έλληνες αξιωματούχοι θα πρέπει να συνηθίσουν να συναντώνται με τον γνώστη της αγοράς φαρμάκου και παλαιό γνώριμο στη χώρα μας, τον τροϊκανό Τζουζέπε Καρόνε.

Είναι το ίδιο πρόσωπο που διέμενε επί σειρά ετών στη χώρα μας για να ελέγχει την πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και όλη τη διαδικασία διάθεσης των φαρμακευτικών σκευασμάτων.


Όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, ο Τζουζέπε Καρόνε ετοιμάζεται ήδη να μετακομίσει και πάλι στην Αθήνα για να βρίσκεται κοντά στο…ρευστό που θα διαθέσουν οι δανειστές μας.

Θα στρατοπεδεύσει κοντά στο υπουργείο Υγείας και στους οικονομικούς φορείς και υπηρεσίες, ώστε να μπορεί να ελέγχει ιδίοις όμμασι τι γίνεται με τα φάρμακα και τη δαπάνη.

Εκτός αυτού όμως ο τροϊκανός Καρόνε, όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές τουHealthReport.gr, από τα πρώτα πράγματα που θα αναζητήσει είναι οι διαγωνισμοί φαρμάκων στα νοσοκομεία που έχουν παγώσει.

Ήδη έχει καταρτίσει πλήρες σχέδιο για να εξετάσει τη διαδικασία μέσω της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) που μέχρι στιγμής δε φαίνεται να έχει κινητοποιήσει κανέναν μηχανισμό για να επισπευσθούν οι διαγωνισμοί στα νοσοκομεία για την αγορά φαρμάκων.

Παράλληλα όπως υπογραμμίζουν πηγές στο HealthReport.gr, ο Τζουζέπε Καρόνε αναμένεται να επιχειρήσει να δραστηριοποιήσει και τους δημόσιους μηχανισμούς ώστε να αποπληρώνονται στην ώρα τους και με βάση το νόμο, από τον ΕΟΠΥΥ οι ιδιώτες πάροχοι

Στο πλαίσιο αυτό, με βάση πληροφορίες του HealthReport.gr, έχει διαβεβαιώσει τους εμπλεκόμενους φορείς με το φάρμακο, ότι από τα δάνεια που θα λάβει η χώρα μας θα αποπληρώνονται και οι προμηθευτές του δημοσίου συστήματος υγείας.

Να σημειωθεί πάντως πως οι τροικανοί που εμπλέκονταν με την υγεία δεν είχαν επαφές με την ηγεσία του υπουργείου υγείας του τελευταίου εξαμήνου παρά μόνο μία φορά.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ