2015-07-17 17:24:54
Φωτογραφία για Τσουχτερές αυξήσεις για ΙΧ & μεταφορές φέρνει το νομοσχέδιο
Αναλυτικά οι επιβαρύνσεις που φέρνουν τα προαπαιτούμενα για τη νέα δανειακή σύμβαση Το νομοσχέδιο πέρασε από την ελληνική βουλή παρά τις βαριές απώλειες της Κυβέρνησης και όλα δείχνουν ότι η συμφωνία με τους εταίρους που θα βγάλει θεωρητικά τη χώρα από την ατραπό της απομόνωσης του Grexit, θα κλείσει μέσα στο επόμενο διάστημα.

Το τρίτο μνημόνιο που βρίσκεται προ των πυλών περιλαμβάνει σκληρά, ως επί το πλείστον υφεσιακού χαρακτήρα, μέτρα.

Αποτελεί μια νέα, μεγάλη δοκιμασία για τους Έλληνες πολίτες που θα κληθούν για ακόμα μια φορά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες προσθέτουν επιπλέον βάρος, η μείωση στις συντάξεις, η αύξηση των εισφορών, ο ΕΝΦΙΑ, είναι μέτρα που έρχονται να επιβαρύνουν τον σημαντικά βεβαρημένο οικογενειακό προϋπολογισμό.


Ας δούμε όμως τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο και που θα εφαρμοστούν άμεσα, όπως απαιτούν οι δανειστές...

- Αύξηση κατά 30% του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού. Συγκεκριμένα, ο συντελεστής του φόρου αυξάνεται από το 10% στο 13% του ισχύοντος τεκμηρίου διαβίωσης, για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 2.500 κυβικών εκατοστών και παλαιότητας μέχρι 10 ετών. Τα ανωτέρω ισχύουν από το φορολογικό έτος 2015 και μετά.

- Αύξηση του φόρου επί των ασφαλίστρων. Ο συντελεστής του φόρου ασφαλίστρων αυξάνεται από το 10% στο 15% για τον κλάδο των αυτοκινήτων (συμπεριλαμβανομένης και της αστικής ευθύνης). Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Επικουρικό Κεφάλαιο, το σύνολο των ανασφάλιστων αυτοκινήτων ήταν πάνω από 850 χιλιάδες στο α' τρίμηνο του 2015 και τείνουν προς τα 1,1 εκατ. με αυξητικές τάσεις...

- Στη λίστα με τα προϊόντα και υπηρεσίες που επιβαρύνονται με ΦΠΑ 23%, από 13% που ήταν μέχρι σήμερα, προστέθηκαν την τελευταία στιγμή αυτοκίνητα οχήματα καινούργια, που προορίζονται για τη μεταφορά δέκα προσώπων ή περισσοτέρων συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού ειδικά κατασκευασμένα ή διασκευασμένα για τη μεταφορά αναπήρων και ατόμων με ειδικές ανάγκες.

- Σημαντική αύξηση καθώς μετατάσσονται σε συντελεστή ΦΠΑ 23% από 13%, θα έχουμε στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία κ.α.), καθώς επίσης και στα κόμιστρα των ταξί.

Σημειώστε τέλος ότι όλες οι αλλαγές στον ΦΠΑ τίθενται σε ισχύ άμεσα και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ