2015-07-18 13:30:06
Φωτογραφία για Εχασε τη μάχη ο «πιλότος» της F1 Τζουλς Μπιάνκι -Είχε τραυματιστεί στο ιαπωνικό Gran Prix [video]
Δεν τα κατάφερε τελικά ο Γάλλος οδηγός της Formula 1 Τζουλς Μπιάνκι, αφού έφυγε από τη ζωή, 9 μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του σε ατύχημα στο Ιαπωνικό Gran Prix του 2014.

Ο 25χρονος βρισκόταν σε κώμα μετά την σύγκρουση του Marussia οχήματος του με βοηθητικό όχημα στην Suzuka τον περασμένο Οκτώβριο.

Πέθανε στο νοσοκομείο κοντά στο σπίτι των γονιών του στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας. Η οικογένειά του δήλωσε: «ο Τζουλς αγωνίστηκε σκληρά μέχρι το τέλος, όπως έκανε πάντα, αλλά σήμερα η μάχη του τελείωσε»

Η Marussia, γνωστή σήμερα ως Manor, είπε ότι η ομάδα της είναι «συντετριμμένη»

Ο Μπιάνκι είναι ο πρώτος πιλότος της F1 που πεθαίνει από τραυματισμούς σε Grand Prix, μετά τον θάνατο του 3 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Αιρτον Σένα που σκοτώθηκε στο Imola circuit της Ιταλίας το 1994.

Η οικογένειά του δήλωσε: «Ευχαριστούμε τους συναδέλφους, τους φίλους, τους φαν και καθένα που έχει αποδείξει την αγάπη του για τον Τζουλς αυτούς τους τελευταίους μήνες, η οποία μας έδωσε μεγάλη δύναμη και μας βοήθησε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ακούγοντας και διαβάζοντας τα πολλά μηνύματα μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πόσο πολύ ο Τζουλς είχε αγγίξει τις καρδιές και τα μυαλά τόσων πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο»


Ο Μπιάνκι έκανε το ντεμπούτο του στη F1 με την Marussia το 2013 και ήταν επίσης μέλος της ακαδημίας νέων οδηγών της Ferrari, ενώ στο παρελθόν εργαζόταν ως οδηγός δοκιμών για την ομάδα του.

Το ατύχημα συνέβη όταν το αυτοκίνητο του Μπιάνκι ξέφυγε από την πίστα και συγκρούστηκε στο βοηθητικό όχημα με γερανό που είχε σπεύσει για τον Γερμανό οδηγό Αντριάν Σουτίλ, ο οποίος είχε συντριβεί στο ίδιο σημείο στον προηγούμενο γύρο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ