2015-07-18 13:50:06
Φωτογραφία για Απλησίαστα τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών μετά την ένταξη στο ΦΠΑ 23%
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Αχαΐας με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, διαμαρτύρεται έντονα για την ένταξη του ...κλάδου στο καθεστώς ΦΠΑ 23%.

Οπως επισημαίνει ο Σύλλογος, η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης, η προκαταβολή 100% του φόρου της επόμενης χρήσης σε συνδυασμό με την επιβολή του υψηλότερου ΦΠΑ θα καταστήσει προβληματική την επιβίωση των κέντρων ξένων γλωσσών.

Ο Σύλλογος θεωρεί απαράδεκτη την επιβολή ΦΠΑ, επικαλούμενος το προηγούμενο ισχύον καθεστώς απαλλαγής των υπηρεσιών εκπαίδευσης από το ΦΠΑ (ν. 2859/2000, άρθρο 22) και την επιλεκτική και διακριτική απαλλαγή των ιδιωτικών σχολείων και την παράδοση ιδιαιτέρων μαθημάτων καθώς και των ΙΕΚ, Κολλεγίων κ.λπ. Δηλαδή πλήττονται μόνο οι μικρές επιχειρήσεις και βασικά τα λαϊκά στρώματα (πελάτες τους) που καταφεύγουν σε αυτά λόγω προσιτών διδάκτρων.

Ο Σύλλογος επικαλείται ακόμα τη συσσώρευση φορολογικών βαρών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου που θα οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών εξ αυτών με άμεσο επακόλουθο την ανεργία (ιδιοκτητών και εργαζομένων), τη μη καταβολή από αυτές φόρων, εισφορών και τελών με αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνεται ο επιδιωκόμενος σκοπός περισσοτέρων εσόδων.


Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Αχαΐας τονίζει στην επιστολή του ότι πρέπει να απαλειφθεί ο συντελεστής ΦΠΑ 23%, εφόσον πρόκειται για υπηρεσία που αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες των λαϊκών στρωμάτων και για να αποφευχθούν τραγικές επιπτώσεις.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ