2015-07-18 14:30:09
Φωτογραφία για Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος, με τον υδράργυρο να «χτυπά» κόκκινο
Με τον υδράργυρο στα θερμόμετρα να σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 και 35 στα δυτικά και υπόλοιπα παράλια αντίστοιχα, και στους 30 στα υψηλότερα ορεινά, η θερμή «εισβολή», συνοδευόμενη από υγρασία, αλλά και δυσφορία, θα μας ταλαιπωρεί μέχρι και την Τρίτη, όπως εκτιμά η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Όχι και τόσο θερμά θα είναι, ωστόσο, τα βράδια μας, καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι χαμηλότερες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Λειτουργός, Σοφία Λουκά, «κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή και ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι θερμοκρασίες για τη νύχτα θα πέσουν γύρω στους 25 στο εσωτερικό, στους 21 στα δυτικά παράλια, 23 στα υπόλοιπα παράλια και στους 19 στα υψηλότερα ορεινά».

Παρά τη ζέστη, από τη φύση τους, κάποια επαγγέλματα, επιβάλλουν στους εργαζομένους την έκθεσή τους στον ήλιο. Ακόμη, όμως, και αυτοί που κυκλοφορούν στην πόλη για να κάνουν τις δουλειές τους φροντίζουν να λαμβάνουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

Στο μεταξύ, το Τμήμα Δασών προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών είναι εξαιρετικά μεγάλος και καλεί το κοινό να αποφεύγει τη χρήση φωτιάς κατά τις δραστηριότητές του στην ύπαιθρο, καθώς και τη χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν σπινθήρες ή φλόγα.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ