2015-07-20 04:52:08
Φωτογραφία για Πάγωσαν τους εθελοντές του Σέιχ Σου στην καρδιά του καλοκαιριού
Σε κατάσταση αναμονής στην καρδιά του καλοκαιριού βρίσκονται οι εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας του δάσους του Σέιχ Σου αφού ακόμη δεν ορίσθηκαν οι τομείς ευθύνης λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Περίπου διακόσιοι πενήντα ενεργοί εθελοντές βρίσκονται εκτός δράσης ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής προστασίας με καθυστέρηση οδγόντα ημερών απάντησε σε έγγραφο της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης που τους έθεσε ανενεργούς έως ότου διευκρινιστεί το θέμα της ασφάλιση τους σε περίπτωση ατυχήματος.

Την απουσία των εθελοντών εκμεταλλεύτηκαν ασυνείδητοι που κατέστρεψαν το σύστημα παρακολούθησης πυρανίχνευσης με κάμερες και τώρα βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Οι εθελοντικές ομάδες βρίσκονται τώρα σε αναμονή προκειμένου να ενταχθούν στον αντιπυρικό σχεδιασμό της Περιφέρειας ώστε να συμβάλλουν με τις δικές του δυνάμεις στην πυρασφάλεια του Σέιχ Σου.

Μια διαδικασία που έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. Το θέμα ανέδειξε η Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης Τv 100 με καταγγελίες του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δημήτρη Νάκου και των Προέδρων Εθελοντικών ομάδων πυροπροστασίας των Δήμων Νεάπολης, Χορτιάτη Πυλαίας, Καλαμαριάς και Θεσσαλονίκης . Η διαδικασία ανάθεσης έργου έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το Μάιο όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Οι υπηρεσίες δεν συντονίστηκαν όμως ακόμη μεταξύ τους ενώ το θερμόμετρο ήδη ανεβαίνει επικίνδυνα και χτυπάει στο κόκκινο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ