2015-07-23 08:59:12
Φωτογραφία για DIE ZEIT: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΣΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ VD
Εκτενή δημοσιεύματα για την ψηφοφορία επί του δεύτερου πακέτου με τα προαπαιτούμενα στην ελληνική Βουλή φιλοξενεί ο γερμανικός Τύπος. «Το ελληνικό κοινοβούλιο συμφώνησε σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις», γράφει η εφημερίδα Die Zeit, σημειώνοντας ότι κατά τη χθεσινή συζήτηση ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας υπερασπίστηκε τα μέτρα που έχουν ζητήσει οι πιστωτές από την Ελλάδα, λέγοντας ότι είναι το απαραίτητο τίμημα προκειμένου να διατηρηθεί στη ζωή η χώρα.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο υιοθέτησε το δεύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων», τιτλοφορείται η εφημερίδα Die Welt, η οποία επισημαίνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έφερε ένα δεύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων στο κοινοβούλιο, το οποίο και πέρασε. Ωστόσο, όπως τονίζει, και σε αυτή την ψηφοφορία ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν κατάφερε να διατηρήσει την πλειοψηφία του.

Στο γεγονός ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός φαίνεται να έχασε και πάλι την πλειοψηφία του εστιάζει και η Frankfurter Allgemeine
. Παρόλα αυτά, σημειώνει η εφημερίδα, με την υιοθέτηση του δεύτερου πακέτου μεταρρυθμίσεων ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αθήνας και της Ευρώπης για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης της χώρας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt στο άρθρο της με τίτλο: «Το κοινοβούλιο στην Αθήνα ψήφισε υπέρ του δεύτερου πακέτου μεταρρυθμίσεων».

Η Suddeutsche Zeitung επισημαίνει ότι το ελληνικό κοινοβούλιο υιοθέτησε με μεγάλη πλειοψηφία το νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων, αν και ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετώπισε και πάλι διαφωνούντες στο εσωτερικό του κόμματός του. Τέλος, σε άρθρο του με τίτλο «Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τους όρους των πιστωτών», το περιοδικό Der Spiegel αναφέρει πως έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση το ελληνικό κοινοβούλιο υιοθέτησε το δεύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων. Με αυτό τον τρόπο, υπογραμμίζει το περιοδικό, η Ελλάδα πληροί τους όρους των πιστωτών προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της χώρας. 

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ