2015-07-31 23:33:26
Φωτογραφία για Η Δανάη Στράτου μηνύει το Θέμα για τις φωτογραφίες της πισίνας
Μήνυση εναντίον του Πρώτου Θέματος, του Φρίξου Δρακοντίδη και του Φέιθφουλ Γουίλιαμ πρόκειται να καταθέσει η σύντροφος του Γιάνη Βαρουφάκη Δανάη Στράτου για την εισβολή της εφημερίδας στον ιδωτικό τους χώρο, με τη δημοσίευση των διαβόητων φωτογραφιών του ζεύγους στην πισίνα της έπαυλής τους.

Ολόκληρο το κείμενο της μήνυσης δημοσιεύεται στο Κουτί της Πανδώρας και έχει ως εξής:

_____

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΓΚΛΗΣΗ

Tης Δανάης Στράτου της Ελένης και του Φαίδωνα, γλύπτριας- εικαστικού, κατοίκου Αθηνών, οδός ... αρ ΚΑΤΑ

Του Δρακοντίδη Φρίξου του Γεωργίου και της Ουρανίας, δημοσιογράφου, κατοίκου Αθηνών, οδός . . . . αρ. . . ., και

Του Φέιθφουλ Γουίλιαμ (FAITHFUL WILLIAM) του John και της Marianna , φωτορεπόρτερ, κατοίκου Αθήνας (Κυψέλη), οδός . . . . . . . . αρ. . . . . ..

Κύριε Εισαγγελέα,


Οι εγκαλούμενοι διέπραξαν και σε κάθε περίπτωση κατέστησαν υπεύθυνοι για την τέλεση του κατωτέρω σε βάρος μου τελεσθέντος αδικήματος ή όποιου τυχόν άλλου κριθεί ότι στοιχειοθετείται, υπό τις κατωτέρω συνθήκες και περιστάσεις:

Στην Αίγινα, στις 8-7-2015 εν γνώσει τους εισήλθαν παράνομα και παρέμειναν παρά τη θέλησή μου στην εξοχική μου κατοικία, που βρίσκεται εντός περιφραγμένης έκτασης στη θέση Παγώνι στην Αίγινα. Στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας και σε απόσταση ολίγων μέτρων από αυτήν βρίσκεται κολυμβητική δεξαμενή.

Ειδικότερα, κατά την ανωτέρω ημερομηνία, και περί ώρα 19.30, ενώ βρισκόμουν στο χώρο της πισίνας, την ίδια ώρα που ο σύζυγός μου εργαζόταν στο σαλόνι που βλέπει προς την πισίνα, αιφνιδιαστήκαμε, αντιλαμβανόμενοι ότι οι εγκαλούμενοι είχαν εισβάλει στο χώρο της οικίας μου, απροειδοποίητα και παρά τη θέλησή μας. Τα εν λόγω άτομα, έχοντας διανύσει πολύ μεγάλη απόσταση από την περίφραξη (περίπου 200-300 μ.), βρέθηκαν ενώπιόν μας εντελώς αιφνιδιαστικά, ξεπροβάλλοντας μέσα από την πυκνή βλάστηση, στο επίπεδο της πισίνας, μόλις λίγα μέτρα μακριά μας.

Ο πρώτος εγκαλούμενος, μόλις έγινε αντιληπτός και χωρίς καν να συστηθεί, άρχισε να θέτει ερωτήματα στο συζύγο μου Γιάνη Βαρουφάκη, Βουλευτή Β' Αθηνών και πρώην Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ ο δεύτερος εγκαλούμενος μετέφερε μια χαρακτηριστική τσάντα φωτογραφικού εξοπλισμού.

Αμέσως, τόσο εγώ όσο και ο σύζυγός μου, τους ζητήσαμε να αποχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατόν. Δεδομένου ότι οι εγκαλούμενοι είχαν εισβάλει στην ιδιοκτησία μου, κατά τον ανωτέρω παράνομο τρόπο, και αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις εμού και του συζύγου μου, ο τελευταίος αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση, διαμαρτυρόμενος για την εισβολή τους στον ιδιωτικό μας χώρο που προσβάλλει βάναυσα την προσωπική και ιδιωτική μας ελευθερία, αλλά και το δικαίωμα στην προσωπικότητά μας.

Η συνεχιζόμενη επιμονή του πρώτου εγκαλούμενου να απαιτεί συνέντευξη από το σύζυγό μου, έχοντας παραβιάσει τον ιδιωτικό μας χώρο, ανάγκασε το σύζυγό μου να ζητήσει τηλεφωνικώς τη συνδρομή της αστυνομίας για την απομάκρυνση των παράνομων εισβολέων. Πριν τηλεφωνήσει στην αστυνομία, προειδοποίησε τους εγκαλούμενους ότι θα το πράξει. Η απάντηση του πρώτου εγκαλούμενου ήταν ότι θα ζητήσει και αυτός τη συνδρομή της αστυνομίας.

Εν συνεχεία έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο δήθεν για να καλέσει την Αστυνομία. Προσποιούμενος ότι καλεί την Αστυνομία, προφανώς χρησιμοποίησε το κινητό του για να φωτογραφίσει εμένα και το σύζυγό μου, γεγονός που προκύπτει από τη δημοσίευση σχετικών φωτογραφιών στο πρωτοσέλιδο του κυριακάτικου φύλλου της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής 12.7.2015, καθώς και στις σελίδες 36 και 38 αυτής, που συνοδεύουν το άρθρο του με τίτλο ΄ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΛΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΙΣΙΝΑ΄΄, που φιλοξενείται στις σελίδες 36-38. Από τις εν λόγω φωτογραφίες αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο εγκαλούμενος φωτογράφος βρισκόταν στο επίπεδο της πισίνας λίγα μόλις μέτρα μακριά μας

Στη συνέχεια, και λίγη ώρα μετά από την απομάκρυνσή τους από την οικία μου, οι αστυνομικοί ασφάλειας του συζύγου μου, που είχαν ειδοποιηθεί από αυτόν, όπως περιγράφεται ανωτέρω,, σταμάτησαν σε χώρο έξω από την οικία μου, τους εγκαλουμένους, έλεγξαν τα στοιχεία τους και τους ανέφεραν πως το αδίκημά τους (της διατάραξης της οικιακής ειρήνης με την εισβολή τους σε ιδιωτικό χώρο) ήταν σοβαρό και πως θα μπορούσαμε με τον σύζυγό μου να κινήσουμε την διαδικασία του αυτόφωρου (αλλά δεν το πράξαμε για να μην δώσουμε συνέχεια). Κατόπιν, οι αστυνομικοί ασφάλειας του συζύγου μου κατέθεσαν σχετική αναφορά στην υπηρεσία τους, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων των εγκαλουμένων.

Σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 1 του Συντάγματος ορίζεται ότι ''Η κατοικία του καθενός είναι άσυλο. Η ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του ατόμου είναι απαραβίαστη......''.

Κατά δε το άρθρο 334 παρ. 1 ΠΚ. προβλέπεται ότι : '' Όποιος εισέρχεται παράνομα ή παραμένει παρά τη θέληση του δικαιούχου στην κατοικία άλλου ή στο χώρο που αυτός χρησιμοποιεί για την εργασία του ή σε χώρο περικλεισμένο που αυτός κατέχει τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή ''.

Επειδή με την ως άνω πράξη τους οι εγκαλούμενοι εισέβαλαν παρανόμως, ήτοι αυθαιρέτως και παρά τη θέλησή μου, στην περιφραγμένη ιδιοκτησία μου και έχοντας διασχίσει εντός αυτής τουλάχιστον 200-300 μέτρα βρέθηκαν στο χώρο της πισίνας που εξυπηρετεί την οικία μου, προκειμένου να μας προσεγγίσουν.

Επειδή ουδέποτε έδωσα τη συγκατάθεσή μου αλλά ούτε και ο σύζυγός μου για την παραπάνω παράνομη εισβολή στο χώρο της οικίας μου από τους εγκαλουμένους.

Επειδή ο χώρος της ιδιοκτησίας μου είναι περιφραγμένος κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μη δύναται να εισέρχεται ο οιοσδήποτε ελεύθερα σε αυτόν.

Επειδή οι εγκαλούμενοι γνώριζαν ότι ο χώρος στον οποίο εισήλθαν παρανόμως αποτελεί την εξοχική μας κατοικία και ότι δεν συνήνεσα ούτε εγώ αλλά ούτε και ο σύζυγός μου στην παράνομη είσοδό τους, παρά ταύτα θέλησαν, επιδίωξαν και τελικά κατάφεραν να εισέλθουν παρανόμως.

Επειδή από όσα εκτέθηκαν προκύπτει άνευ αμφιβολίας η παράνομη συμπεριφορά των εγκαλουμένων και δικαιολογείται η άσκηση εναντίον τους της προσήκουσας ποινικής δίωξης και η παραπομπή τους στο ακροατήριο του αρμοδίου ποινικού δικαστηρίου για να δικασθούν ως υπαίτιοι του αδικήματος της διατάραξης οικιακής ειρήνης του άρθρου 334 παρ. 1 του Π.Κ. και όποιας τυχόν άλλης αξιόποινης πράξης κριθεί ότι στοιχειοθετείται.

Επειδή από την προαναφερόμενη εγκληματική και ποινικά διωκόμενη συμπεριφορά των εγκαλουμένων έχω υποστεί ανυπολόγιστη ηθική βλάβη, αφού εντελώς αδικαιολόγητα, απρόκλητα και άδικα επλήγη το άσυλο της κατοικίας μου και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μου να εξουσιάζω το συγκεκριμένο χώρο της κατοικίας μου, όπου διαμένω και φυλάσσω τα αγαθά μου και το δικαίωμά μου να αισθάνομαι ασφαλής στην απόλυτα ιδιωτική μου σφαίρα.

Επειδή περαιτέρω από την προαναφερόμενη εγκληματική και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά των εγκαλουμένων έχω υποστεί ανυπολόγιστη ηθική βλάβη, αφού εντελώς αδικαιολόγητα, απρόκλητα και άδικα επλήγη δημοσίως η προσωπικότητα μου, με τη δημοσίευση των παρανόμως και χωρίς τη συγκατάθεσή μου ληφθέντων φωτογραφιών στον Τύπο, αποτέλεσμα της παράνομης εισβολής των εγκαλουμένων στην κατοικία μου.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

ΖΗΤΩ

Να ασκηθεί σε βάρος των εγκαλουμένων η προσήκουσα ποινική δίωξη και να επιβληθεί σ' αυτούς η νόμιμη τιμωρία και δηλώνω ότι παρίσταμαι στην προδικασία, ως πολιτικώς ενάγουσα και ότι θα παραστώ με την ιδιότητα αυτή στο ακροατήριο του αρμοδίου ποινικού Δικαστηρίου, που θα επιληφθεί των κατηγοριών που θα απαγγελθούν στους εγκαλούμενους, για την χρηματική ικανοποίηση της ηθικής βλάβης, που μου προξένησε η άνω εγκληματική συμπεριφορά τους και για το ποσό των Ευρώ 44 επιφυλασσόμενη ρητά να διεκδικήσω μεγαλύτερο ποσό στα αρμόδια πολιτικά Δικαστήρια.

Διορίζω ως πληρεξούσιο και αντίκλητό μου το Δικηγόρο Αθηνών κ. Σπυρίδωνα Γώγο του Χρήστου (Α.Μ.Δ.Σ.Α. 19800), κάτοικο Πετρούπολης Αττικής επί της οδού Σερίφου αριθμ. 68, τηλ. 210-7255600.

Προς απόδειξη των ισχυρισμών μου προτείνω και παρακαλώ να εξετάσετε τους μάρτυρες:

1.

2.

3.

Προσκομίζω δε προς απόδειξη των ισχυρισμών μου τα κάτωθι έγγραφα:

1. Αντίγραφο της πρώτης σελίδας αλλά και των σελίδων 36,37,38 του φύλλου της Κυριακής 12.7.2015 της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Πειραιάς, . . ..7.2015

Η εγκαλούσα

πηγή: lifo
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ