2015-08-07 15:00:58
Φωτογραφία για Η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» στα εγκαίνια της νέας διώρυγος του Σουέζ
Τη νέα διώρυγα του Σουέζ διέπλευσε ΧΘΕς τιμητικώς η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ»  του Πολεμικού μας Ναυτικού, υπό τα όμματα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Γάλλου Προέδρου Ολάντ, του Αιγύπτιου προέδρου Στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι και άλλων ηγετών από διάφορες χώρες, οι οποίες παραβρέθηκαν στην τελετή. 

Η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» με μεγάλο σημαιοστολισμό και τις ελληνικές Σημαίες να κυματίζουν στην πλώρα, στον κεντρικό ιστό και στην πρύμνη του σκάφους, μετέφερε την Ελληνική παρουσία και συμμετοχή σε αυτό το μεγάλο για την φίλη χώρα της Αιγύπτου, με τον Ελληνισμό και το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, γεγονός.  Των εγκαινίων δηλαδή της νέας «παράλληλης» διώρυγος, η οποία κατασκευάστηκε μέσα σε 11 μόλις μήνες και αναμένεται να αναβαθμίσει κατακόρυφα της ύψιστης γεωστρατηγικής σημασίας διώρυγα του Σουέζ. 

Ας καμαρώσουμε λοιπόν την ελληνική εντυπωσιακή παρουσία του Πολεμικού μας Ναυτικού στην τελετή, μέσω των φωτογραφιών που το ίδιο έδωσε στη δημοσιότητα, και που αποδεικνύουν εμπράκτως ότι οι θάλασσες αυτές είναι «εντός» των ελληνικών γεωστρατηγικών συμφερόντων, που επιβάλλουν την παρουσία των πλοίων του Ελληνικού Στόλου.

Λ.Σ.Μ.

ΠΗΓΗ: http://www.parapolitika.gr/article/312435/i-fregata-spetsai-sta-egkainia-tis-neas-diorygos-toy-soyez
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ