2015-08-08 16:22:08
Φωτογραφία για H Telegraph κάνει «focus» στην άγρια φύση της Ελλάδας - Ποια μέρη ξεχωρίζει
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στην ελληνική άγρια φύση δημοσιεύει η Telegraph εστιάζοντας στη μακρά και γεμάτη εναλλαγές ακτογραμμή, στα νησιά του αρχιπελάγους, στους αέρηδες, στα υπέροχα βουνά και στις τοποθεσίες.

Το δημοσίευμα αφήνει στην άκρη το μέτωπο των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων που επικρατούν στην Ελλάδα και εστιάζει στην ομορφιά και στις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει η χώρα σε όσους την επισκέπτονται.

Όπως αναφέρει, το Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος προσφέρουν απεριόριστες ευκαιρίες για θαλάσσια σπορ, από κολύμβηση μέχρι ιστιοπλοΐα, kitesurf, καταδύσεις, καγιάκ, ράφτινγκ, ορειβασία, ποδηλασία και trekking.

Το δημοσίευμα εντοπίζει σημεία, όπως η Ρόδος, το μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου, που είναι διάσημος προορισμός για όσους αγαπούν το kitesurfing, και κάνει ειδική αναφορά στο Πρασονήσι, στα νότια του νησιού, όπου εκτός από το μελτέμι, παρέχονται και οι ανάλογες υπηρεσίες.


Κάτι ανάλογο ισχύει και για την Πάρο, top προορισμό για windsurf και kitesurfing, με τα ανάλογα club, που ειδικά σε ό,τι αφορά στους σέρφερς λειτουργεί από το 1984.

Στη συνέχεια προτείνει στους αναγνώστες του να επισκεφθούν την Κεφαλονιά και την Ιθάκη για μια εμπειρία θαλάσσιου καγιάκ δίνοντας μάλιστα πληροφορίες για ημερήσια ταξίδια που οργανώνονται γύρω από τα δύο νησιά, με στάσεις στα σπήλαια της περιοχής και τον εμβληματικό φάρο των Αγίων Θεοδώρων.

Έπειτα περνά στον ποταμό Βοϊδομάτη, στο φαράγγι του Βίκου και στο ράφτινγκ. Στα βουνά της Πίνδου, στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού, τα πλατάνια, τα τοξωτά γεφύρια και τη Μονή των Αγίων Αναργύρων του 17ου αιώνα.

Τα ταξίδια ξεκινούν από την Αρίστη στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Βίκου - Αώου.

Για όσους είναι λάτρεις του trekking ή της πεζοπορίας η Telegraph προτείνει τα Ζαγοροχώρια και την Χαλκιδική.

Για όσους αγαπούν την φύση το δημοσίευμα προτείνει μια επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό Πίνδου που είναι γεμάτος πεύκα και οξυές ενώ δεν λείπουν λύκοι, αρκούδες καθώς και 300 είδη πουλιών.

Τέλος για όσοι είναι λάτρεις της ορειβασίας και ποδηλασίας, η Κάλυμνος, αλλά επίσης, η Κρήτη και η Σκύρος είναι τα ιδανικά μέρη.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ