2015-08-09 11:36:06
Φωτογραφία για Περικοπές 23 δισ. ευρώ από το φθινόπωρο στην Ιταλία
Ο κ. Ρέντσι, δρομολογεί την υιοθέτηση νέων μέτρων λιτότητας ύψους 23 δισ. ευρώ από το ερχόμενο φθινόπωρο. Αξιοσημείωτο είναι ότι όπως κάνει τώρα και η ελληνική κυβέρνηση έτσι και ο κ. Ρέντσι σχεδιάζει να περικόψει φορολογικά προνόμια των αγροτών αλλά και των εφοπλιστών. Την ίδια ώρα όμως δρομολογείται και η κατάργηση υπηρεσιών στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης, που μέχρι πρότινος ήταν δωρεάν για τους ασφαλισμένους.

Η «Corriere della Sera» τονίζει ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός για να μπορέσει να προχωρήσει στην κατάργηση του φόρου πρώτης κατοικίας από το 2016, όπως υποσχέθηκε πρόσφατα, θα πρέπει να επιβάλει σημαντικές μειώσεις σε τομείς κύριας σημασίας για τους πολίτες. Παράλληλα, η ιταλική εφημερίδα αναφέρεται στην περιστολή κατά 10 δισ. ευρώ των δαπανών για την δημόσια υγεία, κάτι που έχουν ήδη προτείνει οι σύμβουλοι του Ματέο Ρέντσι αρμόδιοι για τον περιορισμό των εξόδων του ιταλικού κράτους.

Η κυβέρνηση του Ιταλού κεντροαριστερού πρωθυπουργού, όμως, φέρεται να εξετάζει και την αισθητή μείωση των 13 συνολικά φοροελαφρύνσεων υπέρ των αγροτών, αλλά και εκείνων υπέρ των Ιταλών εφοπλιστών. Μέχρι τώρα οι εφοπλιστές διευκολύνονται με φορολογικές ελαφρύνσεις 180 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. «Τώρα, όμως, που όλα αυτά αναθεωρούνται στην Ελλάδα, δεν πρέπει να καταργηθούν και στην Ιταλία;» διερωτάται με νόημα η «Corriere della Sera».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ