2015-08-11 12:57:48
Φωτογραφία για Έδρασα εν βρασμώ, λέει ο νταής αστυνομικός - Θα χυθεί αίμα, λέει ο Δήμαρχος
Αλλάζει την αρχική του δήλωση ο αρχιφύλακας που έχει καταγραφεί σε βίντεο και φωτογραφίες να χαστουκίζει έναν πρόσφυγα. Ενώ χθες είχε υποστηρίξει ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη και ότι απλώς… έδειχνε τον δρόμο στους πρόσφυγες, τώρα φέρεται να λέει ότι έδρασε εν βρασμώ ψυχής εξαιτίας της «ψυχολογικής φόρτισης και πίεσης που δέχονται οι αστυνομικοί από τους μετανάστες»!

Επιμένει ωστόσο ότι το μαχαίρι δεν ήταν δικό του αλλά το βρήκε κάτω ενώ υποστηρίζει πως πρόκειται για μαχαίρι αραβικού τύπου (στα πλάνα ωστόσο φαίνεται πώς πρόκειται ένα κυνηγετικό μαχαίρι). Υποστηρίζει επίσης ότι τέτοια μαχαίρια δίνουν οι δουλέμποροι στους πρόσφυγες για να βουλιάξουν τις φουσκωτές λέμβους προκειμένου να διασωθούν από το Λιμενικό.

Ο νταής αρχιφύλακας δήλωσε επίσης ότι δέχεται τις πειθαρχικές κυρώσεις που τυχόν να του επιβληθούν ωστόσο θα ήθελε «το Υπουργείο να δείξει την αντίστοιχη περισσή ευαισθησία που έδειξε στην προκειμένη περίπτωση και για τον καθημερινό αγώνα των αστυνομικών του νησιού»


Την ίδια ώρα σοκ προκαλεί το γεγονός ότι στο Facebook δημιουργήθηκε σελίδα υποστήριξης του αστυνομικού που χτύπησε τον πρόσφυγα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι ξενοδόχοι της Κω προτίθενται να αναλάβουν τα έξοδα για την υπεράσπιση του Δήμαρχος Κω: Θα χυθεί αίμα!

Οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Κω μεταφέρθηκαν σήμερα από το κέντρο της πόλης σε ανοικτό γήπεδο. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της ταυτοποίησης σημειώθηκαν και επεισόδια.

Όπως υποστηρίζει ο Αντώνης Κυδωνάκης, Πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Βορείας Δωδεκανήσου, οι πρόσφυγες προπηλάκισαν τους αστυνομικούς οι οποίοι τους απώθησαν με τη χρήση πυροσβεστήρων! Όπως πρόσθεσε μάλιστα δεν έγινε χρήση χημικών από… σεβασμό στις εγκυμονούσες και τα παιδιά που βρίσκονται ανάμεσα στους μετανάστες.

Ο δήμαρχος του νησιού ανέφερε ότι ο κίνδυνος να χυθεί αίμα είναι υπαρκτός και ότι στο νησί έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 μετανάστες ενώ σημείωσε ότι αν δεν πάρει πρωτοβουλίες η κυβέρνηση τότε θα έχουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Ο κ. Γιώργος Κυρίτσης ο οποίος και χθες έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό δήλωσε:

«Είναι η τελευταία προειδοποίηση που απευθύνω στην Πολιτεία. Στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 παράνομοι μετανάστες, η διαχείριση του προβλήματος είναι πλέον αδύνατη. Προειδοποιώ ότι ο κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις είναι υπαρκτός».

Ο κ. Κυρίτσης κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της ζητώντας:

- Να μετακινηθούν άμεσα, με δρομολόγηση πλοίου αλλά και με τη συνδρομή ακόμα και του Πολεμικού Ναυτικού, οι 7.000 παράνομοι μετανάστες από την Κω.

- Να έρθουν άμεσα στην Κω, ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επεισόδια αλλά και ακραίες καταστάσεις.

- Να τελειώσει ο μύθος με τη διαδικασία ταυτοποίησης. Στην Κω με 7.000 παράνομους μετανάστες και 600-800 να φτάνουν καθημερινά, δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση. Ας το πάρουν απόφαση επιτέλους.

- Να υπάρξει φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων μας, πόσους παράνομους μετανάστες μπορεί να αντέξει η Κως; Πόσους μπορεί να αντέξει η Ελλάδα;

«Ο Δήμος Κω έκανε μια προσπάθεια, προσπαθώντας να μεταφέρει στο γήπεδο τη δομή ταυτοποίησης. Προσπάθησε να υποκαταστήσει το Κράτος που είναι απών από την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αποδείχθηκε όμως ότι το πρόβλημα δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο. Ο κ.Πρωθυπουργός, οφείλει να δώσει λύση εντός της ημέρας», καταλήγει.

Πηγή: topontiki
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΤΗΝ... ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΚΟΛΟΒΟ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΤΗΝ... ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΚΟΛΟΒΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ