2015-08-11 14:57:05
Φωτογραφία για Πιο μεγάλο εξουσιομανή από τον Τσίπρα δεν έχω δει. Μηδέν πολιτική τσίπα, μηδέν!
Για τη συμφωνία με τους δανειστές και για την πρόταση του να απέχει η ΝΔ από την ψηφοφορία, μίλησε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90.1.

Για τη δήλωσή του να απέχει η ΝΔ από την ψηφοφορία

«Αυτό το οποίο είπα είναι ότι δεν μπορεί η ΝΔ εν λευκώ να ψηφίζει αυτή τη συμφωνία διότι αυτή η συμφωνία δεν αποτελεί μια συμφωνία Ελλάδος –δανειστών αλλά αποτελεί την πλήρη παράδοση της κυβερνήσεως Τσίπρα–Καμμένου στις απαιτήσεις της Τρόικας.

Εγώ παρακολουθώ τα μνημόνια από το πρώτο, μπορώ να σας τα πω απέξω, και πρέπει να σας πω ότι σκληρότερο μνημόνιο, χειρότερο μνημόνιο και μεγαλύτερη υποχώρηση ελληνικής κυβέρνησης από αυτή των Τσίπρα –Καμμένου δεν έχει υπάρξει.

Απορώ πως αυτοί οι άνθρωποι που κατηγορούσαν εμάς ότι διαπραγματευόμασταν «στα τέσσερα» θα έχουν τα μούτρα να βγουν από το σπίτι τους και να μιλάνε στον κόσμο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Όλα όσα είχε αποκρούσει η κυβέρνηση Σαμαρά και που ζητούσε μετ’ επιτάσεως η Τρόικα τα έχει δεχτεί όλα ο Τσίπρας. Μιλάμε για πανωλεθρία!»


«Να σηκωθούν να φύγουνε!»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε προσωπικά εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου τονίζοντας ότι προκάλεσαν πλήγμα την αξιοπιστία της:

«Ήρθε ο κ. Τσίπρας, πήρε μια χώρα που ήταν ένα βήμα να βγει στις αγορές, δεν ψήφισε τον κ. Δήμα για πρόεδρο Δημοκρατίας γιατί δεν του άρεσε, κατέστρεψε την αξιοπιστία της χώρας και μου λέτε ότι πρέπει εγώ σαν βουλευτής της ΝΔ να ψηφίσω αυτή τη γελοία συμφωνία που έχει φέρει στην Βουλή για να ιάσω την αξιοπιστία της χώρας που έτρωσε ο Τσίπρας και ο Καμμένος με τις ανοησίες τους.

Να σηκωθούν να φύγουνε, να εγκαταλείψουν τη χώρα και μετά να μας ζητήσουν να ψηφίσουμε αυτό το μνημόνιο. Δεν έχετε καταλάβει τι μνημόνιο έχουν φέρει.

«Όποιος έχει ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και Καμμένο πρέπει να ντρέπεται σήμερα…»

Και συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην Υγεία:

«Στο κομμάτι της Υγείας σας διαβεβαιώ ότι τα μέτρα που ψηφίζει τώρα ο Κουρουμπλής κλείνουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και θέτουν σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας από τα οποία εμείς τους είχαμε σώσει και μας βρίζανε. Πρέπει λοιπόν εγώ τώρα να ψηφίσω αυτά που είχα καταφέρει να αποτρέψω ως υπουργός;

Όποιος έχει ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και Καμμένο πρέπει να ντρέπεται σήμερα Ξέρετε ότι έχει μέσα πρόβλεψη για σύνδεση από τον Οκτώβριο του ’16 των ασφαλιστικών εισφορών με τις συντάξεις; Ξέρετε τι θα πει αυτό; Μετατροπή του συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό, αυτό πρακτικά σημαίνει μείον 30% οι κύριες συντάξεις. Και εμείς ως κυβέρνηση Σαμαρά συζητάγαμε να μην πειράξουμε ούτε ένα ευρώ στις κύριες συντάξεις!

Να σηκωθούν να φύγουνε, να ζητήσουνε συγνώμη, να πούνε «τα κάναμε θάλασσα» και να σηκωθούν να φύγουν, να αλλάξουν χώρα με αυτό που φέραν. Να μπουν σε ένα αεροπλάνο και να φύγουν.  Δεν ντρέπονται!»

Για τον Αντώνη Σαμαρά

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά: «Θα τον προσδοκάτε και θα κλαίτε … Θα παρακαλάτε να έχετε κυβέρνηση Σαμαρά… Δεν έχετε καταλάβει τι μνημόνιο έχουν φέρει…»

Για τον ΕΝΦΙΑ

«Ο ΕΝΦΙΑ με τον οποίο βγήκαν οι ψεύτες, οι απατεώνες παίρνοντας την ψήφο του ελληνικού λαού λέγοντας ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, όπως διαβάζετε σήμερα στην συμφωνία, ο ΕΝΦΙΑ παραμένει ως έχει και τα πρώτα σημειώματα πρέπει να σταλούν τον Σεπτέμβριο.

Δεν είναι πολιτικοί απατεώνες, για να μην πω ότι είναι κανονικοί απατεώνες. Έλεγε ο Καμμένος πέρυσι τέτοια εποχή να μην πληρώσει κανένας τον ΕΝΦΙΑ είναι αντισυνταγματικός; Και δεν ντρέπεται…»

Ερωτηθείς τι θα κάνει στην περίπτωση που η ΝΔ επιλέξει να υπερψηφίσει τη συμφωνία

«Η ΝΔ είναι δημοκρατικό κόμμα και θα τα συζητήσουμε όλα στα κομματικά μας όργανα. Εγώ αντάρτης δεν είμαι, πάντα ακολουθώ αυτά που λέει το κόμμα, στο κόμμα μου όμως θα εκφράσω τις απόψεις μου.

Δεν μπορώ να μην σας πω ότι αισθάνομαι οργή όταν σκέφτομαι όλα αυτά που μας έσουραν όλα αυτά τα χρόνια όλοι αυτοί οι απατεώνες. Κανονικοί απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου οι οποίοι έβγαιναν και λέγαν στον κόσμο ότι έχουν τις μαγικές λύσεις, ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, ότι θα δώσουν 13η σύνταξη… και φέρνουν αυτό το μνημόνιο!

Να σηκωθεί πρώτα και να ζητήσει συγνώμη, όχι από την ΝΔ από τον ελληνικό λαό για όλα αυτά που έλεγε πέντε χρόνια. Πρώτα να πει συγνώμη και μετά να μπούμε σε κουβέντα».

Για το ενδεχόμενο εκλογών

«Άμα επιλέξει εκλογές ο κ. Τσίπρας θα έχει κάνει άλλη  μια ανεύθυνη επιλογή. Εκλογές σήμερα σημαίνει μείον 2 δις επιπλέον στην οικονομία μας άρα όποιος και να εκλεγεί μετά θα πρέπει να συζητήσει άλλα τουλάχιστον 2 δις μέτρα.

Εκλογές δεν πρέπει να γίνουν, η οικονομία και η χώρα δεν τις αντέχει. Απεδείχθη ότι αυτός ο άνθρωπος, ο Τσίπρας,  έριξε τον Σαμαρά χωρίς να έχει κανένα σχέδιο για τη χώρα μόνο και μόνο για να αρπάξει την καρέκλα. Πιο μεγάλο εξουσιομανή από τον Τσίπρα δεν έχω δει.  Για να πάρει την καρέκλα τα δίνει όλα, τα πάντα. Μηδέν πολιτική τσίπα, μηδέν!» Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ