2015-08-11 14:58:05
Φωτογραφία για Δήμαρχος Κω: Υπάρχει κίνδυνος να χυθεί αίμα - ΒΙΝΤΕΟ
Έκκληση στην κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει άμεσα το θέμα των παράτυπωνμεταναστών, οι οποίοι ξεπερνούν τις 7.000 στην Κω, απευθύνει με σημερινές δηλώσεις του ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κυρίτσης.

«Υπάρχει κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις» αναφέρει ο δήμαρχος της Κω και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυρίτσης υπογραμμίζει: «Είναι η τελευταία προειδοποίηση που απευθύνω στην πολιτεία. Στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 παράνομοι μετανάστες. Η διαχείριση του προβλήματος είναι πλέον αδύνατη. Προειδοποιώ ότι ο κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις είναι υπαρκτός».

Ο δήμαρχος της Κω σημειώνει ότι η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και επισημαίνει την ανάγκη να μετακινηθούν άμεσα, με δρομολόγηση πλοίου αλλά και με τη συνδρομή ακόμα και του Πολεμικού Ναυτικού, οι 7.000 παράνομοι μετανάστες από το νησί, να σταλούν άμεσα στην Κω ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επεισόδια αλλά και ακραίες καταστάσεις, να τελειώσει ο μύθος με τη διαδικασία ταυτοποίησης, καθώς με 7.000 παράνομους μετανάστες στο νησί και 600 έως 800 να φτάνουν καθημερινά δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση και να υπάρξει φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων.

Όλα αυτά την ώρα που εκατοντάδες μετανάστες αρνούνταν να εισέλθουν το πρωί στο στο στάδιο Ανταγόρας για την διαδικασία διεκπεραίωσης των εγγράφων τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντάσεις μεταξύ τους.

Ένταση, όμως, επικράτησε και στο αστυνομικό τμήμα της Κω, όπου  οι μετανάστες διαμαρτύρονταν, φωνάζοντας: «Θέλουμε χαρτιά, θέλουμε να φάμε!». 

Δείτε τα βίντεο:

Πηγή βίντεο: kostoday.com

Πηγή: en.enikos.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ: http://www.enikos.gr/society/333868,Dhmarxos-Kw-Yparxei-kindynos-na-xy8ei-aima-BINTEO.html
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ