2015-08-11 21:39:34
Φωτογραφία για Ένα τολμηρό σχέδιο για την άμεση λύση της παράνομης μετανάστευσης ...
Ο  «κόμπος έφτασε στο χτένι » και η λύση πλέον είναι μία χρήματα και υποδομές «εδώ και τώρα » , ώστε , να εξασφαλιστούν , όσο το δυνατόν ανθρώπινες συνθήκες  και να ¨προφυλάξουμε ¨ τις κοινωνικές δομές την χώρα μας … μέχρι να τεθεί σε λειτουργία το Ευρωπαϊκό σχέδιο για το μεταναστευτικό που εγκρίθηκε πρόσφατα.

Η ιδέα είναι απλή … κύριοι . Εάν παρουσιάσουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση που «καίγεται» για το θέμα , ΑΜΕΣΑ ,  ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σχέδιο διαχείρισης 2 εκ μεταναστών , να είστε σίγουροι , ότι θα μας δώσουν «με χαρά » πλέον των 473 εκ ευρω , ακόμα 500 εκ ευρώ .

«Βάλτε τα κεφάλια σας  κάτω » λοιπόν  και σχεδιάστε  , αλλιώς ‘’παραιτηθείτε’’… μερικές ιδέες και κατευθύνσεις σας δίνουμε παρακάτω.

Ο σχεδιασμός κατ αρχήν ,  να λαμβάνει χώρα , μέσα στα πλαίσια  ενεργοποιησης  του μηχανισμού επείγουσας κατάστασης για τα κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν αιφνίδια εισροή μεταναστών, ( άρθρο 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Λισαβόνας ) … δεδομένο που υφίσταται .


Τρία είναι τα βασικά πεδία εφαρμογής του σχεδίου : Νομικό , υποδομές και Ταχύτητα που εξασφαλίζεται με το να αυξηθεί το προσωπικό που απαιτείτε για να «λειτουργήσουν » οι σχετικές με την διαχείριση του προβλήματος , διαδικασίες …. δυστυχώς το βάρος θα «παίσει » πάλι στην Αστυνομία και στο Λιμενικό .

Νομικό !

 Στους Σύρους πρόσφυγες που ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ άσυλο , να δίνονται άμεσα όλα τα απαραίτητα έγγραφα ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ μέσα ΟΜΩΣ από την παρακάτω διαδικασία την οποία επαναλαμβάνουμε :

Δεδομένου του δικαϊκό πλαίσιο της απαγόρευσης έκδοσης (η συνταγματική διάταξη του άρθρου 5 παρ. 2 εδ. Β και οι διατάξεις του άρθρου 438 περ. γ’ ΚΠΔ), να ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ σε μεγάλο βαθμό οι αιτήσεις παροχής πολιτικού Ασύλου (όχι πολιτικού πρόσφυγα που είναι κάτι το διαφορετικό). Έτσι , ο αιτών ασκώντας στην συνέχεια ενδικοφανή προσφυγή ενώπιον της Αρχής Προσφυγών της Ε.Ε. να μπορεί πλέον ΑΜΕΣΑ να κινείται ελεύθερα εντός της Ε.Ε ( όπου επιθυμεί) σε περίπτωση που η προσφυγή του γίνει δεκτή.

Σημειώνουμε ότι, οι προσφυγές αυτές εκ των πραγμάτων θα είναι δύσκολο να απορριφθούν καθότι, η αρχή της μη επαναπροώθησης (non-refoulement), είναι ιδιαίτερα ισχυρή αφού συνιστά κανόνα του ∆ιεθνούς ∆ικαίου και καταγράφεται ρητά στο άρθρο 33 της Σύμβασης της Γενεύης αλλά και σε πολλές πολυμερείς διεθνείς συμβάσεις … δέον είναι να ανατεθεί η όλη διαδικασία σε ορισμένη από την πολιτεία νομική  λειτουργία.

Παράλληλα ή και σε συνδυασμό με το ανωτέρω  , να προβούμε κατά προτεραιότητα ( μετά από ταυτοποίηση ) ΑΜΕΣΑ στην χορήγηση διαβατηρίων στους  μετανάστες  με οικογένεια , ( ακόμα κι αν παραβιαστεί η Συνθηκη του Σέγκεν και η συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ) που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας ώστε να πετύχουμε αθροιστικά μεγαλύτερη «έξοδο »  από «είσοδο» . Με αυτά τα έγγραφα δλδ ( ως γνωστό )  να μπορούν να ταξιδέψουν σε μια δεύτερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την προϋπόθεση ότι θα μείνουν εκεί για τρεις συνεχόμενους μήνες … μέτρο άλλωστε που πρότεινε και ο κ Αλέκος Φλαμπουράρης αρχές Απριλίου 2015 σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό … μέτρο που είχαμε προτείνει εμείς την 14 Σεπτέμβριος 2014 σε σχετική μας αρθρογραφία … γιατί να το κρύψω μεν άλλωστε .

 Υποδομές

Α- Ιδέες και μόνο ιδέες …..

Για την αποσυμφόρηση της Αττικής π.χ  , από το κονδύλι των 473 εκ ευρώ , ένα ποσοστό θα μπορούσε να διατεθεί – σύμφωνα με το σχέδιο που θα παρουσιαστεί  - για να καταστούν λειτουργικές και ανθρώπινες οι παρακάτω εγκαταστάσεις :

Στην Μακρόνησο , νησί έκτασης 18 χ.μ.2 περίπου, που βρίσκεται σε απόσταση 5 χ.μ. από το Λαύριο, της ανατολικής ακτής Αττικής. Εδώ ως γνωστόν  άρχισε να λειτουργεί σαν Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από τα μέσα του 1947…. οι εγκαταστάσεις παραμένουν.

Τα στρατόπεδα της Μακρονήσου που μπορούν να ανασκευαστούν ,  από Βορρά προς Νότο με συνολική χωρητικότητα περίπου 10.000 ατόμων , είναι:

·   Το Στρατόπεδο …. για την ( τότε) Πειθαρχημένης Διαβίωσης των πολιτικών εξόριστων.

·   Το Β' Τάγμα Σκαπανέων (αργότερα ονομάσθηκε Β' Ειδικό Τάγμα Οπλιτών - ΒΕΤΟ).

    Το Α' Τάγμα Σκαπανέων (αργότερα ονομάσθηκε Α' Ειδικό Τάγμα Οπλιτών - ΑΕΤΟ).

·   Το Γ' Κέντρο Παρουσιάσεως Αξιωματικών.

·   Το Γ' Κέντρο Σκαπανέων (αργότερα ονομάσθηκε Γ' Ειδικό Τάγμα Οπλιτών - ΓΕΤΟ).

·    Οι «Στρατιωτικές Φυλακές Αθηνών» (ΣΦΑ)

Η φυλακή της Γυάρου, με υπουργική απόφαση του 2001 χαρακτηρίστηκε διατηρητέο μνημείο Σε πέντε όρμους του νησιού δημιουργήθηκαν( ΤΌΤΕ) στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στον πρώτο όρμο χωράνε  5.500 άτομα, στον δεύτερο 1.500, στον τρίτο 990, στον τέταρτο 2.000 και στον πέμπτο 300 άτομα …. σύνολο 10.000 περίπου άτομα.

Στην Λέρο, νησί στο νοτιοανατολικό άκρο του Αιγαίου στα Δωδεκάνησα , μπορούν να μετατραπούν τα εκεί άδεια κτίρια του ιταλικού ναυαρχείου στο σύνολό τους  ( όπου και το σημερινό Κ.Θ.-Κ.Υ.Λέρου) , ώστε να φιλοξενηθούν έως 2000 άτομα.

.. και πολλές άλλες ( παρόμοιες ) εγκαταστάσεις ανα την  Ελλάδα ( όπως  εγκατελλειμένα στρατόπεδα ) … στα πλαίσια  ΠΑΝΤΑ ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ αμεσα , .ώστε να «πετύχουμε » επιπλέον χρηματοδότηση από την Ε.Ε … που «καίγεται» για το μεταναστευτικό πρόβλημα .

Β- Κάθε Δήμος της Χώρας , να «προσφέρει »  άμεσα ( εντός 10 ημερών ) τουλάχιστον ένα χώρο για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας  τουλάχιστον 100 προσφύγων , ώστε να ξεκινήσει ο καταμερισμός τους σε όλη την Ελλάδα . Την διαδικασία να επιμεληθεί η ΚΕΔΕ.

Γ- Να ¨κρατηθούν ¨ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου , οι μετανάστες που καταφθάνουν , όσο το δυνατόν περισσότερο , με την προϋπόθεση παράλληλης δημιουργίας υποδομών ( στα πλαίσια του ίδιου σχεδίου ) … να ζητηθεί έκτακτη ενίσχυση για τον σκοπό αυτό , της ήδη εγκριθείσας δαπάνης για το μεταναστευτικό .

Δ- Να προταθούν  τρία επιπλέον Νησιά , στο Ανατολικό Αιγαίο , ως Νησιά «προσωρινής διαβίωσης μεταναστών » ,ώστε μαζί μετά τα σχέδια  κοινωνικών υποδομών , να ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ μέρος του προτεινόμενου σχεδίου για διαχείριση ΣΥΝΟΛΙΚΑ ,  2 εκ μεταναστών….. και τον χειμώνα .

Ξυπνήστε !

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ