2015-08-15 20:06:27
Φωτογραφία για «Καυτό» φθινόπωρο για τα φορολογικά
Τεκμήρια-καρμανιόλα για εισοδήματα, αυτοκίνητα και κατοικίες, εφόδους της Εφορίας στα σπίτια και την έδρα των φορολογουμένων, μονιμοποίηση του «κεφαλικού φόρου» και νέες επιβαρύνσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων και ενοικιαστές κρύβει το τρίτο Μνημόνιο.

Πρόκειται για τη νέα «καταιγίδα» μέτρων που θα έρθει από τον Οκτώβριο και δυστυχώς για όλους εμάς δεν θα σταματήσει εδώ, αλλά θα πάει και παρακάτω… Ειδικά στο κομμάτι των φόρων η μνημονιακή «λαίλαπα» θα συνεχιστεί και το 2016, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο με το νέο «μοντέλο» φορολογικών ελέγχων που θα τεθεί σε ισχύ. Τον Δεκέμβριο του 2016 η «αυλαία» θα κλείσει με το δεύτερο «κύμα» κατάργησης των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ στα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου.

Μόνο το «πακέτο» με τα νέα προαπαιτούμενα που έχουν κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή αλλά και αυτά που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια προδιαγράφουν ένα «καυτό» φθινόπωρο. Μια «πρώτη γεύση για αυτά που θα ακολουθήσουν θα δίνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της περιόδου 2016-2019 στο οποίο θα περιγράφονται μέτρα και πολιτικές που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να πετύχει τον στόχο για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.


Ανάμεσα σε αυτά θα είναι η σταδιακή αύξηση του φόρου εισοδήματος για τους αγρότες από το 13% στο 20% για το 2016 και 26% για το 2017, η αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τα εισοδήματα από ενοίκια (ο χαμηλός για εισόδημα έως 12.000 ευρώ θα αυξηθεί στο 15% από 11% και ο υψηλός από 33% σε 35%) και το «κούρεμα» των φορολογουμένων που δικαιούνται επίδομα πετρελαίου θέρμανσης με στόχο τη μείωση της δαπάνης στο μισό.

Από την άλλη, το οικονομικό επιτελείο έχει δεσμευτεί για αλλαγές στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος με ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης στους συντελεστές του φόρου.

Πηγή: bankingnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ