2015-08-16 18:32:07
Φωτογραφία για Στα 130εκ.ευρώ έφτασε ο λογαριασμός για την Υποθαλάσσια Αρτηρία Θεσσαλονίκης
Εφιαλτική γίνεται η πραγματικότητα για το Ελληνικό Δημόσιο στην περίπτωση της Υποθαλάσσιας Αρτηρίας Θεσσαλονίκης. Στην χθεσινή άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον αν.Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, έγινε αναφορά για την κατάσταση της οφειλής του Δημοσίου στον ανάδοχο για ένα έργο που δεν έγινε ποτέ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η δικαστική απόφαση που είχε ορίσει τελεσίδικα να δοθούν 67εκ.ευρώ ως χρηματική αποζημίωση στον ανάδοχο του έργου-φαντάσματος της Υποθαλάσσιας Αρτηρίαε σήμερα με τους τόκους έχουν φτάσει στο εξωφρενικό ποσό των 130εκ.ευρώ.

Το ποσό αυτό όσο περνά ο καιρός και δεν καταβάλλεται συνεχίζει να παίρνει τόκους υπερημερίας και θα συνεχίζει να αυξάνεται. Όπως είπε ο κος Σπίρτζης, γίνεται διαπραγμάτευση με στόχο να μην πληρωθούν οι τόκοι...

Το έργο της Υποθαλάσσιας Αρτηρίας Θεσσαλονίκης είναι ένα πραγματικό μνημείο κακοδιαχείρισης δημόσιου έργου καθώς ξεκίνησε ως ένα από τα μεγάλα έργα της προηγούμενης δεκαετίας που θα συνέβαλε μεταξύ άλλων στην λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος.


Με απανωτές ενστάσεις και προσφυγές κατοίκων και φορεών της πόλης το έργο πάγωσε και η χαριστική βολή ήρθε από το ΚΑΣ όταν ζήτησε αλλαγή του τρόπου διάνοιξης της υποθαλάσσιας σήραγγας, καθώς ανέβαζε το κόστος του έργου υπερβολικά. Αυτό ανάγκασε τελικά το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ να σταματήσει το έργο και να ξεκινήσει ο δικαστικός αγώνας που μας έφτασε στη σημερινή κατάσταση.

Με το λογαριασμό να έχει φτάσει τα 130εκ.ευρώ θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για ένα ποσό που θα μπορούσε να αποτελέσει την απαρχή για τη δημιουργία μίας πρώτης γραμμής Τραμ που τόσο ανάγκη έχει η πόλη, ή ένα πρώτο ποσό για την επέκταση του Μετρό στα δυτικά. Αντί για αυτό το Δημόσιο θα πληρώσει 130εκ.ευρώ για ένα έργο που δεν θα γίνει ποτέ..
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ