2015-08-19 08:21:23
Φωτογραφία για Στοιχεία-σοκ: Πάνω από 21.000 μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα μέσα σε μία εβδομάδα
Περίπου 20.843 μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα διά θαλάσσης, όπως ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει σχεδόν το 50% του συνόλου των αφίξεων μεταναστών διά θαλάσσης στην Ελλάδα το 2014, που είχαν φθάσει τις 43.500, προσθέτει η HCR. Επισημαίνει ακόμα ότι "ο ρυθμός των αφίξεων αυξάνεται συνεχώς τις τελευταίες εβδομάδες".

Μόνο τον Ιούλιο, καταγράφηκαν 50.242 αφίξεις, δηλαδή περισσότερες απ’ ό,τι σε ολόκληρο το 2014.

Η μεγάλη πλειονότητα των μεταναστών που έφτασαν την περασμένη εβδομάδα προερχόταν από τη Συρία σε ποσοστό 82%. Οι Αφγανοί αποτελούσαν το 14% του συνόλου και οι Ιρακινοί το 3%.

"Η μεγάλη πλειονότητα των αφιχθέντων αυτών πρέπει να λάβει το καθεστώς του πρόσφυγα", διευκρίνισε η HCR.

"Εδώ και μήνες, η Ύπατη Αρμοστεία έχει απευθύνει προειδοποιήσεις όσον αφορά την αυξανόμενη κρίση με τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά", αναφέρει ακόμη η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών, η οποία ζητεί να ενισχυθούν "επειγόντως" οι δομές υποδοχής στα νησιά και στην υπόλοιπη χώρα.


Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, η υπηρεσία "συνιστά στις ελληνικές αρχές να δημιουργήσουν μία μοναδική δομή η οποία θα επιφορτιστεί να συντονίσει την απόκριση έκτακτης ανάγκης" σε αυτή την κρίση και "να δημιουργήσει έναν κατάλληλο μηχανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας".

Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να υποστηρίξουν την Ελλάδα σε αυτή την εργασία, υπογραμμίζει ακόμη η HCR.

ΟΗΕ για μετανάστες: Η Αθήνα να αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισης της κρίσης

Ναύλωση πλοίου για 2.500 μετανάστες σχεδιάζει η κυβέρνηση

Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό ζητά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ