2015-08-19 11:25:52
Φωτογραφία για ΣΟΪΜΠΛΕ: Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ VD
Η απόφαση αν θέλει να προσαρμοστεί η Ελλάδα εξαρτάται από την ίδια τη χώρα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στο κοινοβούλιο. Ο Β. Σόιμπλε έκανε αναλυτική περιγραφή της κατάστασης και της συμφωνίας. Όπως είπε, η κυβέρνηση πίστευε ότι η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρωζώνη χωρίς πρόγραμμα. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν μπορεί να γίνει και αυτό το κατάλαβαν και αποφάσισαν να κάνουν μια νέα αρχή. Στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι ήδη έχουν περάσει πολλά μέτρα από την ελληνική Βουλή και σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές κινήσεις αναφορά έκανε στην ενέργεια, στη μείωση της γραφειοκρατίας, στο ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων αλλά και στην κατάργηση φοροαπαλλαγών που έχουν ορισμένες ομάδες.

Επανέλαβε ότι επιθυμεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ, κάτι που χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας και υποστήριξε ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο θέμα του χρέους, το οποίο θα εξεταστεί τον Οκτώβριο. Εμφανίστηκε μάλιστα απόλυτα βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία σε αυτό το θέμα, που είναι κομβικό για το Ταμείο. Επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γίνει κούρεμα και φωτογράφισε επιλογές όπως η επιμήκυνση και τα επιτόκια.

Δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση ότι θα λειτουργήσουν όλα με τον καλύτερο τρόπο, αλλά δεδομένης της ψήφισης των μέτρων από την ελληνική Βουλή, δεν μπορούμε να μη δώσουμε στην Ελλάδα μια ευκαιρία. Αν δεν υλοποιηθεί το πρόγραμμα, η χώρα δεν μπορεί να αναπτυχθεί, τόνισε ο Σόιμπλε  και ζήτησε  να υπερψηφιστεί η πρόταση, απόφαση την οποία, όπως είπε, πήρε με δυσκολία.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ