2015-08-19 11:51:55
Φωτογραφία για Όλη η αλήθεια για το κείμενο της Νατάσας Καραμανλή για τον καρκίνο
Από το πρωί της Τρίτης 18 Αυγούστου στα περισσότερα sites έγινε αναπαραγωγή ενός κειμένου υπογεγραμμένου από τη Νατάσα Καραμανλή και αφορούσε την μάχη με τον καρκίνο.

Η αναπαραγωγή έγινε από το fylada.gr που πρώτο δημοσίευσε το κείμενο. Η αναπαραγωγή όμως σε άλλο site έγινε συνδέοντας το όνομα της συντάκτριας του κειμένου «Νατάσας Καραμανλή» με την σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού.

Το FTHIS.GR ήρθε σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο σύνταξης του site που ξεκαθάρισε ότι το κείμενο της συντάκτριάς του, Νατάσας Καραμανλή, η οποία είναι ιδιωτική υπάλληλος και κειμενογράφος του, δεν έχει καμία σύνδεση με την Νατάσα Καραμανλή, σύζυγο του Κώστα Καραμανλή. Η πρώτη αναπαραγωγή που έγινε σε site από το fylada.gr εμπεριείχε φωτογραφία της Νατάσας Καραμανλή, συζύγου του πρωθυπουργού, και έτσι προκλήθηκε μια μεγάλη παρεξήγηση.

Ο υπεύθυνος σύνταξης του fylada.gr δηλώνει χαρακτηριστικά: «Το κείμενο που δημοσιεύτηκε στο fylada.gr θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αφορά σε καμία περίπτωση την σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού.


Η σύνταξή του έγινε από την Νατάσα Καραμανλή, κειμενογράφο μας, που συνδέεται με απλή συνωνυμία με την σύζυγό του πρώην πρωθυπουργού. Το κείμενο αφορά την μάχη μιας φίλης της με τον καρκίνο και πώς τη διαχειρίστηκε. Από την πλευρά μας ουδεμία ευθύνη φέρουμε για τον τρόπο που έγινε η αναπαραγωγή από το site μας, που δεν ενέπλεξε ποτέ το πρόσωπο της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού».

Διαβάστε το κείμενο

Νατάσα Καραμανλή: Το συγκλονιστικό κείμενό της για την μάχη

Σε δήλωση προχώρησε η σύζυγος του Κώστα Καραμανλή, Νατάσα Παζαΐτη προκειμένου να ξεκαθαρίσει την θέση της σχετικά με το κείμενο που αναρτήθηκε και αναπαράχθηκε πολλάκις σήμερα στο διαδίκτυο από κάποιες ιστοσελίδες και εμφάνιζε την ίδια ως μια γυναίκα που καταπολέμησε τον καρκίνο.

Αναλυτικά το κείμενο έχει ως εξης:

''Σήμερα αναρτήθηκε σε κάποια ιστοσελίδα άρθρο με τον τίτλο "Ο καρκίνος μου έδωσε το δικό του μάθημα ζωής". Το άρθρο, το οποίο περιγράφει την προσωπική εμπειρία μιας γυναίκας που καταπολέμησε τη νόσο, υπογράφει συντάκτρια της ιστοσελίδας, με το όνομα Νατάσσα Καραμανλή. Η απλή συνωνυμία της συντάκτριας του άρθρου με εμένα, καθώς και ο τίτλος του που παραπέμπει στην επιστημονική μου ιδιότητα, οδήγησε στην ταύτιση της υπογράφουσας με εμένα και στη μαζική αναπαραγωγή του άρθρου από άλλα sites αλλά και ιδιώτες.

Το ενδιαφέρον όλων μας για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού είναι δεδομένο. Το ενδιαφέρον κάποιων ανθρώπων για την επιστημονική μου τοποθέτηση είναι συγκινητικό. Όμως αυτή ακριβώς η επιστημονική μου ιδιότητα επιβάλλει να αποφεύγονται ακόμα και οι καλοπροαίρετες παρεξηγήσεις που μου αποδίδουν κείμενα που δεν είναι δικά μου.

Αναστασία Παζαΐτη

Γενική Χειρουργός - Χειρουργός Μαστού''.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΝΤΟΥΡΜΑΖ! (ΡΗΟΤΟ)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΝΤΟΥΡΜΑΖ! (ΡΗΟΤΟ)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ