2015-08-23 15:01:19
Φωτογραφία για Αμερικανοί γιατροί: Σταματήστε την καταστροφική λιτότητα στην Ελλάδα
Μια δήλωση στήριξης στους Έλληνες πολίτες και στο ΕΣΥ ήρθε από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από τη μεγαλύτερη οργάνωση ακτιβιστών στην περίθαλψη, που ονομάζεται "Γιατροί για ένα Εθνικό Πρόγραμμα Υγείας" (Physicians for a National Health Program – PNHP).

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Η λιτότητα που ζει ο λαός μας έχει αγγίξει ευαίσθητους και δημοκράτες επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο οι οποίοι σπεύδουν με όποιο τρόπο μπορούν να στηρίξουν την χώρα μας.

Η ανακοίνωση της PNHP με τίτλο "Σταματήστε την καταστροφική λιτότητα στην Ελλάδα" ναφέρει χαρακτηριστικά ότι "η τρόικα επιβάλλει πολιτικές που προκαλούν δυστυχία και θάνατο, ενώ η επιβολή της σκληρής λιτότητας στον ελληνικό λαό έχει καταστρέψει το μισοδιαλυμένο, λόγω της οικονομικής κρίσης, ΕΣΥ. Οι Ελληνες συνάδελφοί μας που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας έχουν τεκμηριώσει την τραγική φθορά, την υποβάθμιση της ποιότητας και της δυνατότητας περίθαλψης.


Στο παρελθόν, το ΕΣΥ παρείχε καθολική πρόσβαση στην περίθαλψη. Σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι δεν είναι σε θέση να λαμβάνουν τις υπηρεσίες που χρειάζονται. Τα εμπόδια στην περίθαλψη στην Ελλάδα προσομοιάζουν όλο και περισσότερο με εκείνα των ασθενών μας στις ΗΠΑ, όπου δεκάδες εκατομμύρια παραμένουν ανασφάλιστοι, παρά την Πράξη Προσιτής Ιατρικής Φροντίδας (Νομοσχέδιο Ομπάμα).

Σήμερα στην Ελλάδα, ζωτικής σημασίας οργανισμοί υγείας εξασθενούν είτε λόγω έλλειψης πόρων είτε λόγω της άκρατης ιδιωτικοποίησης και παρά τις ηρωικές προσπάθειες πολλών Ελλήνων γιατρών και νοσηλευτών, η περίθαλψη καθίσταται διαρκώς αποκλειστικό προνόμιο για τους πλούσιους.

Μία ολοκληρωμένη έρευνα, στην οποία συμμετείχαν και κάποια από τα μέλη μας, απέδειξε τις αρνητικές συνέπειες αυτών των πολιτικών λιτότητας. Ακόμη και πριν επιβληθούν τα τελευταία μέτρα στην Ελλάδα, μια μελέτη στο περιοδικό American Journal of Public Health διαπίστωσε ότι όλοι οι βασικοί δείκτες για τη δημόσια υγεία επιδεινώθηκαν (αυτοκτονίες, ψυχικές διαταραχές, χρήση ουσιών, μολυσματικές ασθένειες κ.λπ.), δεδομένου ότι η λιτότητα συρρίκνωσε τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας".
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ