2015-08-23 15:06:30
Φωτογραφία για Δυνατή οικογένεια: Απλοί κανόνες για μια ευτυχισμένη ζωή
Δέκα συμβουλές για να κρατήσετε μια δυνατή και αγαπημένη οικογένεια για πάντα Κοιμηθείτε μαζί

Για μια ειρηνική και χαρούμενη οικογενειακή ζωή, είναι πολύ σημαντικό οι σύζυγοι να φτιάχνουν το πρόγραμμά τους έτσι ώστε να περνούν χρόνο μαζί. Αν θέλετε να ζείτε με αρμονία με κάποιον που αγαπάτε, πρέπει να κοιμάστε μαζί. Όχι μόνο θα έρθετε πιο κοντά με το σύζυγό σας, αλλά θα βελτιώσετε και τον τρόπο ζωής σας. Η συμβουλή του γιατρού είναι να πηγαίνετε στο κρεβάτι πριν τις 22.00 και να ξυπνάτε πριν τις 07.00.

Κοινά ενδιαφέροντα

Όλα φτάνουν στο τέλος, έτσι και η πρώτη ενθουσιώδης περίοδος γνωριμίας ενός ζευγαριού λήγει σύντομα. Όπως είναι ευρέως γνωστό, μια σχέση είτε τελειώνει, είτε γίνεται δυνατότερη και ουσιαστικότερη. Συνεπώς, αν δεν θέλετε να χαλάσετε τη σχέση σας, πρέπει να βρείτε ένα κοινό έδαφος το συντομότερο δυνατό. Θα πρέπει να ψάξετε για ένα κοινό ενδιαφέρον ή απασχόληση που θα σας κάνει χαρούμενους και τους δύο, ενώ ο χρόνος που θα περνάτε μαζί θα είναι αξέχαστος.


Να περπατάτε πάντα μαζί

Ένα σίγουρο σημάδι ενός ισχυρού και ευτυχισμένου ζευγαριού είναι, ότι πάντα περπατούν μαζί, ποτέ δεν μένουν πίσω ή μπροστά ο ένας από τον άλλο. Αυτό το απλό πράγμα, να περπατάτε μαζί μπορεί να επηρεάσει άμεσα τη σχέση μέσα στην οικογένεια. Γι’ αυτό πάντα να κρατάτε το χέρι του συζύγου σας και να μην τον αφήνετε να μένει πίσω.

Ικανότητα να συγχωρείτε

Ένα από τα χειρότερα λάθη που μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι είναι να θυμίζει ο ένας στον άλλο τα παλιά λάθη... γι’ αυτό αν θέλετε να έχετε μια υγιή σχέση είναι ζωτικό να μάθετε να συγχωρείτε ο ένας τον άλλο, να αποδέχεστε τα ελαττώματα και να επικεντρώνεστε στα θετικά που έχει ο σύντροφός σας. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να υπενθυμίζεται ο ένας στον άλλο τα παλιά λάθη και τις αποτυχίες.

Ικανότητα να επικεντρώνεστε στα θετικά στοιχεία

Αν υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τα θετικά στοιχεία ενός ανθρώπου και ποτέ δεν επικεντρώνεστε στα κακά του στοιχεία, πιθανώς όλα του τα ελαττώματα θα εξαφανιστούν. Συνεπώς, αν θέλετε η οικογένειά σας να είναι δεμένη και ευτυχισμένη, σταματήστε να ψάχνετε ελαττώματα στο σύντροφό σας. Αντίθετα, προσπαθήστε να βρείτε μια χρυσή τομή για να λύνετε τις διαφορές σας.

Συχνές αγκαλιές

Μην αφήνετε το σύντροφό σας να αναστατώνεται ή να στεναχωριέται! Ωστόσο, αν αυτό συμβεί, δοκιμάστε τη θεραπεία της αγκαλιάς! Όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά, οι αγκαλιές ενισχύουν την παραγωγή ειδικών ορμονών, οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση της καταθλιπτικής διάθεσης. Άρα, αν θέλετε να είστε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, μην αμελείτε τις αγκαλιές!

Λόγια αγάπης

Για να υποστηρίξετε μια υγιή και ευτυχισμένη οικογενειακή ατμόσφαιρα, είναι ζωτικό να μιλάτε για την αγάπη δυνατά! Ειδικά το πρωί, τα λόγια αγάπης μπορούν να χαρίσουν μια όμορφη διάθεση για όλη την ημέρα. Αλλά δεν χρειάζεται να λέτε λόγια αγάπης μόνο το πρωί. Κάντε το πάντα, όταν νιώθετε ότι είναι απαραίτητο. Κάντε το σύντροφό σας να νιώσει επιθυμητός και αγαπητός!

Νυχτερινά τελετουργικά

Ποτέ μην αφήνετε τα λάθη και τις αποτυχίες της ημέρας να επηρεάσουν τη συμπεριφορά προς το σύντροφό σας! Δεν έχει σημασία τι έχει γίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας, απλά ξεχάστε τα όλα και περάστε μια γλυκιά κι αγαπημένη νύχτα. Αφήστε στην άκρη όλα τα αρνητικά και μη τα φέρνετε στο σπίτι. Επιπλέον, ο σύντροφός σας δεν θα υποφέρει από την κακή σας διάθεση!

Κοιτάξτε στον «καθρέφτη» συχνότερα

Αν έχετε μια μεγάλη διένεξη με τον σύντροφό σας, θα ήταν τελείως λάθος να τον κατηγορείτε για όλα. Σε όλες αυτές τις καταστάσεις, ένοχοι είναι και οι δύο και θα πρέπει να εξετάσετε τον εαυτό σας πρώτα για να λύσετε το πρόβλημα. Να θυμάστε, αν θέλετε να αλλάξετε κάτι στη ζωή σας, πρέπει πρώτα να αλλάξετε τον εαυτό σας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Αγάπη

Για να σώσετε την ευτυχία της οικογένειάς σας, ποτέ να μην ξεχνάτε να αγαπάτε το σύντροφό σας! Πάντα να εκτιμάτε το ταίρι σας, όχι μόνο για τις καλές του πράξεις, αλλά και για το ότι είναι μαζί σας. Να προσέχετε τη διάθεσή του και να ακούτε τη γνώμη του. Επίσης, μη ξεχνάτε να θαυμάζετε το σύντροφό σας, όταν είστε μόνοι ή μπροστά σε άλλους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ