2015-08-25 22:37:21
Φωτογραφία για ΣΑΛΟΣ: Πόσο ασφαλείς είναι οι θυρίδες;
Η απάντηση είναι όχι ιδιαίτερα, καθώς φαίνεται πως η εφορία έχει κάθε δικαίωμα στη διερεύνηση και την κατάσχεση του περιεχομένου θυρίδας, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Προς το παρών πάντως δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση από την απερχόμενη κυβέρνηση, να προβεί σε τέτοιου είδους διαδικασίες, καθώς όποια κίνηση πήγε να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση απλά αποσιωπήθηκε σαν να μην έγινε ποτέ.

Το νομικό πλαίσιο σχετικά με το άνοιγμα και την κατάσχεση του περιεχομένου των θυρίδων, υπάρχει απλά δεν αποτελεί πρώτο βέλος στην φαρέτρα των εφοριακών, καθώς οι διατάξεις αναφέρονται σε υποθέσεις πολλών χιλιάδων ευρώ.

Πιο αναλυτικά, με βάση των τρέχοντα Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας δίνεται η δυνατότητα στη φορολογική αρχή να προβεί, ύστερα από ειδική έκθεση ελέγχου, σε δέσμευση του 50% των καταθέσεων αλλά και του περιεχομένου των θυρίδων, εάν και εφόσον υπάρχουν παραβάσεις  φοροδιαφυγής άνω των 150.000 ευρώ ή άνω των 300.000 ευρώ στην περίπτωση εικονικών και πλαστών τιμολογίων.

Επιπλέον, στην περίπτωση που το περιεχόμενο της θυρίδας δεν είναι χρηματικό ποσό, δίνεται η δυνατότητα πλήρους δέσμευσης του περιεχομένου και όχι του 50%.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ