2015-08-26 21:11:02
Φωτογραφία για Αρ. Μπαλτάς: Πρέπει να κρατήσουμε τους τόνους χαμηλά με τους συντρόφους
Στον Flash 96,0 F.M., καλεσμένος στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, βρέθηκε ανήμερα της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδης Μπαλτάς.

Στέλνοντας το μήνυμα ότι θα πρέπει να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ των συντρόφων, αισιοδοξώντας ότι όσοι ψήφισαν "ΠΑΡΩΝ" θα μετέχουν ενεργά στον ΣΥΡΙΖΑ και στα ψηφοδέλτιά του αλλά και αναφερθείς σε θέματα Παιδείας, όπως η ηλεκτρονική διαδικασία εγγραφής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, την οποία προέτρεψε να ακολουθήσουν οι νεοεισαχθείς, οι μετεγγραφές, οι αιώνιοι φοιτητές, τους οποίους επίσης προέτρεψε να συνεχίσουν τις σπουδές τους αλλά και η κανονικότητα στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο υπουργός απάντησε σε μεγάλη σειρά ερώτησεων.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την διαμορφωθείσα κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπαλτάς είπε: "Αυτά είναι παθογένειες ιστορικές της Αριστεράς. Τις ξέρουμε οι μεγαλύτεροι, γιατί τις έχουμε ξαναζήσει... Είμαστε σε μία περίεργη κατάσταση, διότι μας εμπιστεύετε ο ελληνικός λαός απ' ότι φαίνεται και ορισμένοι σύντροφοί μας έχουν περισσότερες επιφυλάξεις απ' ότι έχει ο ελληνικός λαός στο σύνολό του...


Πρέπει να κρατήσουμε τους τόνους χαμηλά, ενδέχεται να ξανασυναντηθούμε, όχι σε πολύ μακρό διάστημα, διότι ελπίζω ότι κάποτε και αυτοί οι σύντροφοι θα καταλάβουν ότι η υπογράφη μας στις 13 Ιουλίου δεν ήταν επειδή ξανφικά μεταλλαχθήκαμε όλοι και ο Αλέξης Τσίπρας πρώτος, σε μνημονιακούς, αλλά ήταν η απόκλιση σε ένα πολύ σκληρό και πολύ πραγματικό δίλημμα με συγκεκριμένους τρόπους".

Ερωτηθείς σχετικά με την τύχη όσων ψήφισαν "ΠΑΡΩΝ" στο 3ο Μνημόνιο, ο κ. Μπαλτάς εξέφρασε την αισιοδοξία του ως εξής: "Δε νομίζω ότι είναι γενική κατηγορία. Εγώ προσωπικά καταλαβαίνω αυτούς που ψήφισαν "ΠΑΡΩΝ", οι περισσότεροι είναι νεώτεροι σύντροφοι... Είμαι αισιόδοξος ότι οι περισσότεροι από τους συντρόφους που ψήφισαν ΠΑΡΩΝ, θα μετέχουν ενεργά στον ΣΥΡΙΖΑ στα ψηφοδέλτιά του και στην προσπάθειά μας από εδώ και πέρα...".

Αναφερθείς σε θέματα Παιδείας, ο κ. Μπαλτάς προέτρεψε τους νεοεισαχθείς στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας να εγγραφούν ηλεκτρονικά, υπενθυμίζοντας ότι "η διαδικασία εγγραφής γίνεται πια ηλεκτρονικά", ενώ ερωτηθείς για το θέμα των αιώνιων φοιτητών, το χαρακτήρισε "αιώνιο ψευδοπρόβλημα".

Πιο συγκεκριμένα: "Αιώνιο ψευδοπρόβλημα. Η προηγούμενη νομοθεσία καταργούσε υποτίθεται του αιώνιους φοιτητές, αλλά δεν είχε λάβει υπόψη ότι για να καταργηθεί κάποιος φοιτητής, να πάψει να είναι εγγεγραμμένος στους καταλόγους δηλαδή, χρειάζεται προσωπική διαπιστωτική πράξη... Με την συρρίκνωση ταυτόχρονα του διοικητικού προσωπικού το να γίνει κάτι τέτοιο ήταν μια απερίγραπτα μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία και είναι ζήτημα αν δύο πανεπιστήμια προχώρησαν. Άρα με αυτή την έννοια όλες οι προηγούμενες διοικήσεις είναι παράνομες, δεν έκαναν αυτό που όριζε ο Νόμος. Άρα το πρόβλημα δεν λύθηκε, παρά τη Νομοθεσία... Αυτό που λέμε εμείς είναι... Οι αιώνιοι φοιτητές παραμένουν, δεν έχουν κανενός είδους συνδρομή από το κράτος, οικονομική ή άλλη και από εκεί και πέρα, στον βαθμό που μπορούν να συνεχίσουν και τους προτρέπουμε να το κάνουν, μπορούν να επανεγγραφούν για να τελειώσουν".

Ερωτηθείς σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Μπαλτάς δήλωσε: "Τα κενά σίγουρα δεν θα είναι περισσότερα από πέρυσι και τα βιβλία θα είναι στην θέση τους. Ελπίζω, ότι στις 11 Σεπτεμβρίου που ανοίγουν τα σχολεία, δεν θα υπάρχει σχολείο χωρίς καθηγητή να υποδεχτεί τα παιδιά και να μπει κανονικά στην διαδικασία του μαθήματος".

Τέλος, ο κ. Μπαλτάς, αναφερθείς στις παθογένειες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, μοιράστηκε τις σκέψεις του για το μέλλον τους, αναφέροντας μάλιστα σκέψεις μέσω ενός συγκεκριμένου παραδείγματος, για πειραματική εξαίρεση από τις πανελλήνιες εξετάσεις σχολών και τμημάτων, που διαχρονικά ο βαθμός εισαγωγής τους είναι χαμηλός. Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως χαρακτηριστικά είπε, οι μαθητές θα καλούνταν να επιλέξουν από την 2α Λυκείου εάν ήθελαν να εισαχθούν σε αυτές, ώστε να μην συμμετέχουν στις Παννελαδικές.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στον Flash 96,0 F.M.:
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ