2015-08-26 21:29:45
Φωτογραφία για Εξαγγελία Κοντονή για σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα για την διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων - Στο ΟΑΚΑ είχε να γίνει συντήρηση του ταρτάν 11 χρόνια
Την άποψη της κυβέρνησης ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να ξαναλειτουργήσουν με οποιοδήποτε τρόπο, είτε μέσω της παραχώρησης στις Ομοσπονδίες, είτε με την σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον Flash 96,0 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής, ερωτηθείς σχετικά και χαρακτηρίζοντας την διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις απαράδεκτη, δήλωσε χαρακτηριστικά:

 "Στο ΟΑΚΑ είχε να γίνει συντήρηση του ταρτάν 11 χρόνια, καταλαβαίνεται λοιπόν ότι πρώτη προτεραιότητα ήταν να κάνουμε μια δουλειά στα Στάδια, με την ελάχιστη χρηματοδότηση που είχαμε και που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση και να μπορέσουν τα Στάδια να είναι χώροι άθλησης και ασφαλούς άθλησης...

 Θεωρούμε ότι θα πρέπει αυτοί οι χώροι με κάθε τρόπο να ξαναλειτουργήσουν, να ξαναγίνουν χώροι άθλησης με οποιοδήποτε τρόπο, είτε μέσω της παραχώρησης στις Ομοσπονδίες, οι οποίες μπορούν να τις λειτουργήσουν και να αποκαταστήσουν αυτούς τους χώρους, είτε με την σύμπραξη του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα, που υπάρχει ένα ενδιαφέρον από ορισμένες ομάδες, ελπίζω να προχωρήσουμε...".


Σε αυτό το σημείο, ερωτηθείς εάν αναφέρεται σε ιδιωτικοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, ξεκαθάρισε λέγοντας: "Δεν λέω ιδιωτικοποίηση, λέω σύμπραξη!".

Κληθείς να σχολιάσει τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κοντονής είπε: "Σε τέτοιο βαθμό πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση μία κυβέρνηση η οποία δεν είχε στην ουσία πολιτικούς ανταγωνιστές, είχε την απόλυτη πολιτική ηγεμονία, έπεσε από την αρνητική ψήφο Βουλευτών οι οποίοι βρίσκονταν σε αυτή την κυβερνητική πλειοψηφία.

Θεωρώ ότι αυτό θα κριθεί από τον ελληνικό λαό, όπως θα κριθεί και η προσπάθεια της κυβέρνησης, έξι μήνες τώρα, να αποδώσει στην ελληνική κοινωνία μία καλύτερη συμφωνία, από αυτές που είχαν πετύχει οι προηγούμενοι. Νομίζω ότι σε έναν βαθμό αυτό το πετύχαμε με συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνονται στην συμφωνία, θέλω να πω όμως ότι είναι μία συμφωνία που εμπεριέχει αρνητικά στοιχεία, υφεσιακά μέτρα, ορισμένες φορές τα αρνητικά στοιχεία φτάνουν σε αντικοινωνικό επίπεδο.

Το ζήτημα όμως είναι το εξής, ποιός θα διαχειριστεί αυτή την συμφωνία. Θα την διαχειριστεί μία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, με τον τρόπου που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Θα διαχειριστεί η κυβέρνηση της Αριστεράς ή μία κυβέρνηση της Δεξιάς, το θέμα της απομείωσης του χρέους, που θα συζητηθεί τον Οκτώβριο;

Και αυτό ήταν μια κατάκτηση της σημερινής κυβέρνησης. Θα παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα για να συνεχίσει η κάθαρση στον δημόσιο βίο και να υπάρχει μία κοινωνική δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα; Αυτά μόνο μία κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να τα κάνει. Δεν μπορεί να τα κάνει καμία άλλη, διότι 40 χρόνια όσοι κυβέρνησαν οδήγησαν την χώρα αυτή στη καταστροφή και στον όλεθρο", κατέληξε.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στον Flash 96,0 F.M.:
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ