2015-08-28 19:11:22
Φωτογραφία για Facebook και Instagram έκλεισαν τα καλύτερα τα night clubs
Όσοι ταξιδεύουν ακόμα συχνά στο εξωτερικό και αγαπούν τη νυχτερινή ζωή θα απογοητευτούν εάν επισκεφθούν το Λονδίνο.

Γνωστά κλαμπ, όπως το Ritzy και το Cinderella Rockafella, με μακρά παράδοση στα ξέφρενα πάρτι, αποχαιρέτησαν για πάντα τους θαμώνες τους. Οι αριθμοί το αποτυπώνουν ξεκάθαρα. Από τα 3.144 κλαμπ που είχε το Λονδίνο το 2005, ζήτημα είναι να έχουν μείνει τα 1.733 την τελευταία δεκαετία.

Οι περισσότεροι σπεύδουν να πουν ότι αιτία είναι η κρίση και η αυστηρή απαγόρευση του καπνίσματος. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μια αλλαγή νοοτροπίας της νεολαίας, που προήλθε από την εξέλιξη της υψηλής τεχνολογίας.

Οι έφηβοι αλλά και οι παρέες των 20 και 25 χρόνων προτιμούν να διασκεδάζουν με τα αγαπημένα τους τραγούδια από τις εφαρμογές του Spotify και να τα μοιράζονται με τους φίλους τους στα κοινωνικά δίκτυα.

«Η γενιά του Μιλένιουμ δεν θέλει να χάνει χρόνο και να επαναλαμβάνει τα ίδια πράγματα. Γιατί να ξοδεύει χρόνο και χρήμα στο να επισκέπτεται τα ίδια μέρη κάθε Σαββατοκύριακο;» εξηγεί ο Ράμζι Γιάκομπ, στρατηγικός αναλυτής της ψηφιακής εταιρείας TH-NK.


Οι νέοι αρχίζουν να σκέφτονται πιο πρακτικά και δεν ενθουσιάζονται πλέον από τον φιρμάτο DJ ή την παρουσία των celebrity.

Μπορούν άνετα να προμηθευτούν δωρεάν από το Διαδίκτυο όλο τον ηχητικό εξοπλισμό ενός κλαμπ και να οργανώσουν πάρτι σε σπίτια ή σε μεγάλους χώρους χωρίς να ξοδεύουν αλόγιστα χρήματα.

Spotify, Pandora, Deezer είναι οι νέοι μεγάλοι παίκτες στη νυχτερινή ζωή της αγγλικής πρωτεύουσας έχοντας μαγέψει κυριολεκτικά τους νέους αφού τους προσφέρουν εύκολη πρόσβαση και μεγαλύτερη ποικιλία σε όλο το φάσμα της μουσικής, σε αντίθεση με ένα κλαμπ που έχει χτίσει τη φήμη του πάνω σε συγκεκριμένο είδος μουσικής, το οποίο δύσκολα αλλάζει.

Ένα άλλο στοιχείο που έχει προστεθεί στον νέο τρόπο ζωής της νεολαίας είναι η ανάγκη της να φωτογραφίζει τις στιγμές της και να τις ανεβάζει στο Instagram! Η γενιά του Μιλένιουμ προτιμά πλέον το φως της φωτογραφίας από το smart phone παρά το σκοτάδι, τη βαβούρα και τον συνωστισμό των night clubs.

Πηγή: topontiki
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ