2015-08-29 20:36:06
Φωτογραφία για Μπανγκόκ: Σύλληψη υπόπτου για την επίθεση
Έναν ύποπτο που φέρεται να συνδέεται με την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που συγκλόνισε την Μπανγκόκ στις ...17 Αυγούστου, προκαλώντας το θάνατο 20 ανθρώπων, συνέλαβε η Αστυνομία της Ταϊλάνδης.

Η σύλληψη έγινε μετά από έφοδο σε διαμέρισμα στο βόρειο τμήμα της Μπανγκόκ, όπου, σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκαν και υλικά για την παρασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

Ο συλληφθείς «μοιάζει με αυτόν που ψάχνουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Ταϊλάνδης. Συμπλήρωσε πως ο ύποπτος είναι αλλοδαπός, αλλά δεν έδωσε άλλα στοιχεία για την προέλευσή του, αρνούμενος να επιβεβαιώσει δημοσιεύματα που τον θέλουν να είναι Τούρκος.

Κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει έναν νεαρό άνδρα να αφήνει ένα σακίδιο στο λατρευτικό χώρο όπου σημειώθηκε η έκρηξη. Σκίτσο του είχε αναρτηθεί σε δημόσιους χώρους, ενώ παράλληλα είχε επικηρυχθεί έναντι 1 εκατομμυρίου μπατ (περίπου 25.000 ευρώ).

Στον απόηχο της επίθεσης, η Αστυνομία εκτιμούσε πως στην εκτέλεσή της είχαν εμπλακεί τουλάχιστον 10 άτομα, και είχε προηγηθεί τουλάχιστον ένας μήνες προετοιμασίας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ