2015-09-01 15:26:11
Φωτογραφία για Με μεγάλη επιτυχία το Α' μέρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Θηβαίων  «Πινδάρεια 2015»
Με μεγάλη επιτυχία το Α' μέρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Θηβαίων  «Πινδάρεια 2015» Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Θηβαίων «Πινδάρεια 2015», με μεγάλη συμμετοχή του κοινού.

Την έναρξη των “Πινδαρείων” κήρυξε, στις 23 Αυγούστου στην Κεντρική Πλατεία Θήβας, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, όπου πραγματοποιήθηκε βραδιά γλεντιού με δημοτική παραδοσιακή μουσική από το Σύλλογο Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και τη συμμετοχή των παιδικών χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων “Τερψυχώρειον” και “Γυναικών Δομβραίνας”.

Το διήμερο 24 - 25 Αυγούστου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από συλλόγους της περιοχής και άλλων Δήμων της χώρας, στο Δημοτικό Θέατρο Μοσχοποδίου,  οι οποίοι συμμετείχαν εθελοντικά και φέτος στα πολιτιστικά δρώμενα της Θήβας, στα πλαίσια του «1ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων»
. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από : τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Λάιος” Θήβας,  το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θήβας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θήβας “Τερψυχώρειον”, τους Συλλόγους Ποντίων “Σάπων” Κομοτηνής (Κασσιτερά) και  Θήβας “Η Εύξεινος Λέσχη”, τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Έδεσσας “Μέγας Αλέξανδρος”, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκάλας Ωρωπού, το Λύκειο Ελληνίδων Θήβας και τον Παραδοσιακό Σύλλογο Θήβας “Βλάχικος Γάμος”.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε στην Κεντρική Πλατεία Θήβας, στις 26 Αυγούστου με ρεμπέτικη λαϊκή βραδιά με το μουσικό συγκρότημα “Τα παιδιά της Θήβας”, στις 27 Αυγούστου με μια βραδιά  αφιερωμένη στους μικρούς μας φίλους με Παράσταση Καραγκιόζη, από το Θεσσαλικό Θέατρο Σκιών του Παναγιώτη Φιλιπίδη και στις 28 Αυγούστου με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από την Ομάδα Παραδοσιακών Χορών Μορφωτικού Συλλόγου “Άρματος” και τον Πολιτιστικό Όμιλο “Ειλέσιον” Ασωπίας.

Το Σάββατο 29 Αυγούστου το Θηβαϊκό κοινό απόλαυσε το υπέροχο Αυγουστιάτικο Φεγγάρι από την πλατεία Κεραμοπούλου, που βρίσκεται μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας και τον φωτισμένο μεσαιωνικό πύργο του Saint Omer, με μία βραδιά αφιερωμένη στα 90 Χρόνια του Λυρικού Μίκη Θεοδωράκη, με τη φωνή του Τενόρου Γιάννη Βρυζάκη και της Σοπράνο Αλεξάνδρας Καπάνταη. Την εκδήλωση, που εντάχθηκε στα Πινδάρεια, διοργάνωσε το Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας.

Την επόμενη μέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Μοσχοποδίου, ανέβηκε η παιδική θεατρική παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Π. Δέλτα σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγκέρη-Χριστίνας Κουλουμπή.

Όλες οι εκδηλώσεις και οι συμμετέχοντες σε αυτές έλαβαν τις καλύτερες κριτικές και καταχειροκροτήθηκαν από δημότες και επισκέπτες.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ