2015-09-01 17:22:05
Φωτογραφία για Καταρρέει η δημόσια υγεία στη Θεσσαλία
Aπροθυμία ιατρών να καλύψουν τα κενά

Αποψιλώνεται το δημόσιο σύστημα Υγείας στη Θεσσαλία, καθώς στα περιφερειακά νοσοκομεία έχουν δημιουργηθεί πολλά κενά από ειδικότητες ιατρών, ενώ έχουμε βροχή από παραιτήσεις. Πιο απελπιστική είναι μια η κατάσταση στο νοσοκομείο Καρδίτσας, ενώ στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας έχει απομείνει ένας μόνο γιατρός. Νέοι γιατροί μόλις τελειώσουν το αγροτικό φεύγουν για το εξωτερικό, κυρίως για Γερμανία, αφού τα 900 ευρώ που λαμβάνουν από το ΕΣΥ δεν αποτελούν δέλεαρ, μπροστά στα 2500 και τα 3000 ευρώ, που λαμβάνουν σε χώρες της Ε.Ε., ενώ ταυτόχρονα κάνουν και την ειδικότητα. Ταυτόχρονα και γιατροί έμπειροι εγκαταλείπουν με παραιτήσεις το ΕΣΥ αναζητώντας καλύτερη τύχη στο εξωτερικό και πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Η εκτίμηση του ιατρικού κόσμου είνια πως προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα υποστελέχωσης και απροθυμίας των ιατρών να πληρώσουν τις κενές θέσεις, αμέσως μετά τις εκλογές θα γίνει πρόταση από τη νέα κυβέρνηση σε ιδιώτες ιατρούς με παροχή υπηρεσιών, να στελεχώνουν τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ειδικότητας.. Κάτι που άφησε να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς και ο υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής.


Τα μόνα νοσοκομεία που κρατούνται κάπως μάχιμα είναι τα δύο της Λάρισας, το πανεπιστημιακό και το Γενικό καθώς και το Αχιλλοπούλειο στο Βόλο. Και σε αυτά όμως υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Αιτία είναι η καθυστέρηση στην λήψη των αποφάσεων, λόγω της παρατεταμένης "ακυβερνησίας" στους πρώτους μήνες του 2015. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πανεπιστημιακό για το οποίο ανφέρθηκε χθες και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, εκφράζοντας το παράπονο ότι λόγω των καθυστερήσεων ενώ υπήρχαν κονδύλια από το ΕΣΠΑ για την προμήθεια του εξοπλισμού, αυτά θα χαθούν Μηχανήματα για ακτινοθεραπείες στους καρκινοπαθείς , το γνωστό πρόβλημα με το στεφανιογράφο, μηχανήματ αιμοκάθαρσης κλπ, υπολειτουργούν με αποτέλεσμα οι ασθενείς να υπόκεινται σε απίστευτη ταλαιπωρία...

Εντωμεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι αμέσως μετά τις εκλογές ετοιμάζει την παραίτησή του ο διοικητής της ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου.

http://www.thessaliatv.gr/news
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ... ΣΤΗ ΧΙΟ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ... ΣΤΗ ΧΙΟ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ