2015-09-02 14:56:25
Φωτογραφία για Την τελευταία στιγμή απετράπη νέος εμπρησμός στον Υμηττό
Χάρη στην παρατηρητικότητα  Εθελόντριας της  Νεοϊδρυθείσας Ομάδας Δασοπυροσβεστών Ελληνικού-Αργυρούπολης, που εντόπισε την ώρα της περιπολίας αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, απετράπη  νέα φωτιά στο Βουνό της Αργυρούπολης, χθες 1η Σεπτεμβρίου 2015.

Ανάμεσα σε ξερόχορτα βρέθηκε μεγεθυντικός φακός εστίασης  κατάλληλα τοποθετημένος πάνω σε δύο πέτρες, ώστε να δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες ανάφλεξης. Το σημείο προσεκτικά επιλεγμένο στα παλαιά ανθεστήρια λίγα μέτρα από τον δρόμο στο τέλος της Επτανήσου.

Την  υπόθεση ανέλαβε η Δίωξη εγκλημάτων της Πυροσβεστικής και η Ελληνική Αστυνομία.

Τα ερωτηματικά που γεννιούνται   πολλά και η  προσπάθεια συνεχούς στοχοποίησης  του βουνού συγκεκριμένη και καλά προγραμματισμένη.

Τίποτα λοιπόν δεν είναι τυχαίο και ίσως σύντομα θα έχει και ονοματεπώνυμο.

Σε εγρήγορση συνεχίζουν να τελούν οι δυνάμεις  Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με την συμπαράσταση των Εθελοντών  Δασοπροστασίας  που αφιερώνουν καθημερινά τον χρόνο τους.


Τις ευχαριστίες του εξέφρασε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης  Γιάννης Κωνσταντάτος  σε όλους τους εργαζομένους και τους Εθελοντές  που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην προστασία του Υμηττού και  τελευταίου πνεύμονα πρασίνου που απέμεινε.

Ιδιαίτερη μνεία στην Εθελόντρια που απέτρεψε τα  κακώς γενόμενα.

Για τους παραπάνω λόγους εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους μας  που διαμένουν σε όλο το μήκος του περαστικού δρόμου και παρακαλούμε για να ενημερώνουν στο 15415 Γραφείο Δημότη ή την άμεση Δράση για κάθε ύποπτη κίνησης.

Παράλληλα προτρέπουμε και προσκαλούμε τους κατοίκους μας που επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά την στελέχωση των Εθελοντικών μας Ομάδων  Δασοπροστασίας να απευθυνθούν  στο Γραφείο Δημότη 15415, στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας  ή στην Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασία μέσω των Κοινωνικών Δικτύων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ