2015-09-30 11:35:25
Φωτογραφία για Μεταθέσεις – Προσλήψεις – Λιμενικός Καλλικράτης – Οργανικές Συνθέσεις Υπηρεσιών – Οργανική Δύναμη Λιμενικού – Νέα Προεδρικά Διατάγματα
Αριθμ. Πρωτ.:  Φ.100/Α/128/15

Σας ενημερώνουμε ότι στις 29-09-2015 πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα.

Στον Υπουργό θέσαμε τα θέματα των μεταθέσεων, των προσλήψεων, της μερικής επανεξέτασης του Λιμενικού Καλλικράτη, της επανεξέτασης των οργανικών συνθέσεων Λιμενικών Αρχών... και Υπηρεσιών και της αποκατάστασης της οργανικής δύναμης του Λιμενικού Σώματος στις 10.250 θέσεις προσωπικού.

• Για τις μεταθέσεις, έγινε δεκτό το αίτημά μας για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας περί της υπαγωγής των μετατιθέμενων στην ευεργετική διάταξη περί 24μηνου (Ν. 4310/2014 αρ. 56).

Για τις μεταθέσεις που δεν έχουν κοινοποιηθεί μέχρι σήμερα, θα δοθεί η δυνατότητα επιλογής των μετατιθέμενων προς θετική κατεύθυνση.

• Για τις προσλήψεις, ενημερωθήκαμε ότι θα επισπευσθεί η κατάταξη των επιλαχόντων των διαγωνισμών Α/Ξ και Υ/Ξ έτους 2014, εν συνόλω 135 άτομα, καθώς η προκήρυξη νέου διαγωνισμού κατάταξης Λιμενοφυλάκων.


• Για τη μερική επανεξέταση του Λιμενικού Καλλικράτη, καθώς την αύξηση των οργανικών συνθέσεων των Λιμενικών Αρχών και Υπηρεσιών, ο Υπουργός συμφώνησε για την αναγκαιότητα και δεσμεύθηκε ότι θα αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες.

• Για την αποκατάσταση της οργανικής δύναμης του Λ.Σ. κατανοεί την ανάγκη λόγω και του μεταναστευτικού προβλήματος, ωστόσο τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί άμεσα λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων της προηγούμενης κυβέρνησης.

Επίσης το αμέσως προσεχές διάστημα δεσμεύθηκε για την προώθηση των προεδρικών διαταγμάτων περί μεταθέσεων, οδοιπορικών εξόδων, κρίσεων και προαγωγών, κατόπιν βεβαίως και της αναγκαίας διαβούλευσης.

Σε ότι αφορά στην προώθηση των θεμάτων που εκτενώς του είχαμε θέσει υπόψη με το από 25-02-2015 υπόμνημά μας, μας γνωστοποίησε ότι αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες

Συμπερασματικά τα αποτελέσματα της συνάντησης μας ικανοποιούν γιατί θα δώσουν μια νέα προοπτική και δυναμική στον Οργανισμό που υπηρετούμε και θα λειτουργήσουν επ' ωφελεία των στελεχών Λ.Σ. και κατ' επέκταση του κοινωνικού συνόλου και αναμένουμε επί του πρακτέου την υλοποίησή τους.

Με νεότερη ανακοίνωση θα σας κρατούμε ενήμερους επί των εξελίξεων.

Για το Δ.Σ.

         Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας

        Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ       Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ