2015-10-03 09:17:15
Φωτογραφία για ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ... ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΕ ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!
Η σεζόν έχει κάνει και επίσημα… εκκίνηση, όπως είπε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην επίσημη παρουσίαση του Ολυμπιακού. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι και οι ομάδες είναι έτοιμες.

Πόσο μάλλον ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο οποίος εν πρώτοις προέβη σε έξι αλλαγές στο ρόστερ του (δεν τις λες και λίγες) αλλά από εκεί και πέρα είχε και έξι παίκτες του στο Ευρωμπάσκετ. Ολοι τους έφτασαν στη Λιλ της Γαλλίας. Θέλει χρόνο, θέλει δουλειά καθώς όλοι μαζί έχουν κάνει ελάχιστες προπονήσεις.

Η ειρωνεία βέβαια του θέματος, είναι πως λέμε «όλοι μαζί», ωστόσο απουσιάζει ο Οθέλο Χάντερ για πάνω από μία εβδομάδα, ενώ προπονήσεις πρόσφατα έχασαν και οι Ματ Λοτζέσκι και Δημήτρης Αγραβάνης. Εν πάση περιπτώσει… Εχουν μπει όλοι και μέσα από τις προπονήσεις και το φιλικό του Σαββάτου με τον Αρκαδικό στο ΣΕΦ, θα εντείνουν την προετοιμασία τους ώστε να βρεθούν στο παρκέ, να αρχίσουν να βγαίνουν αυτοματισμοί και να βρουν τη χημεία μεταξύ τους.


«ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ»

Ο παλαιότερος όλων και εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης, έχει περάσει από πολλά ανάλογα στάδια. Καλείται και αυτός -όπως και οι υπόλοιποι του βασικού κορμού- να βάλουν στο κλίμα και κυρίως στη φιλοσοφία της ομάδας τους υπόλοιπους ώστε να προσαρμοστούν το συντομότερο δυνατό στα «θέλω» του Γιάννη Σφαιρόπουλου και στις ανάγκες του συνόλου.

Δεν έχει κάνει και ο ίδιος πολλές προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα, ωστόσο όπως εξήγησε μιλώντας στον «Γαύρο» στο περιθώριο της επίσημης παρουσίασης του Ολυμπιακού: «Εγώ με τον Μπίλι (Σπανούλη), ουσιαστικά πάνω κάτω ξέραμε τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία της ομάδας, ο Μάντζαρης το ίδιο, ο Μιλουτίνοφ πρόλαβε και έπαιξε ένα φιλικό και φάνηκε ότι θα προσαρμοστεί και αυτός γρήγορα, ενώ και ο Χάκετ, εντάξει, είναι ένας παίκτης έμπειρος, έχει παίξει σε μεγάλο επίπεδο και θεωρώ ότι και αυτός δεν θα χρειαστεί μεγάλο χρόνο ώστε να προσαρμοστεί και να καταλάβει και εκείνος τι του ζητάει ο προπονητής».

«ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ»

Ερωτηθείς τώρα για τις αλλαγές στο ρόστερ, την επιλογή των νέων παικτών που κλήθηκαν να στελεχώσουν το φετινό έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού, αλλά και για το αν θεωρεί ότι θα υπάρχει μία… συνέχεια από πέρσι, ο Γιώργος Πρίντεζης υποστήριξε πως «γενικά έχουν αλλάξει πολλοί παίκτες, από πέρσι, από πρόπερσι. Κάθε ομάδα χρειάζεται το δικό της μοντάρισμα. Οι παίκτες που ήρθαν θεωρώ ότι είναι πολύ καλές επιλογές με την έννοια ότι ο καθένας ξέρει τον ρόλο του.

Ο κόουτς που τους διάλεξε γνωρίζει τι μπορεί να κάνει πραγματικά ο κάθε παίκτης και τι μπορεί να δώσει και είναι πολύ σημαντικό να το καταλάβει και ο ίδιος ο παίκτης. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει το τι χρειάζεται να κάνει αλλά και το τι τον χρειάζεται η ομάδα να κάνει, τόσο το καλύτερο για το σύνολο και να δεθούμε πιο γρήγορα».

«ΚΑΜΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 50%»

Δεν είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός ακόμα, σε καμία περίπτωση, ωστόσο καλείται να… βουτήξει στα βαθιά από την εκκίνηση της σεζόν. Δεν είναι μόνο το Κύπελλο και η Ευρωλίγκα, ακολουθεί και 2ο ματς με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα. Ο διεθνής φόργουορντ του Θρύλου σχολίασε βέβαια γι’ αυτό πως «νομίζω καμία από τις δύο ομάδες δεν το θέλει. Ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Παναθηναϊκός, γιατί καμία ομάδα δεν θα είναι πάνω από το 50% αλλά εντάξει, έτσι είναι ο θεσμός του Κυπέλλου, έτσι είναι το πρωτάθλημα. Από τη στιγμή που έγινε η κλήρωση και βρεθήκαμε από νωρίς αντιμέτωποι, θα παίξουμε και ο καλύτερος να κερδίσει».

«ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΦΕΤΟΣ»

Βέβαια τα κίνητρα και ο ζήλος τόσο του Παναθηναϊκού όσο και των υπολοίπων ομάδων φέτος θα είναι και πάλι ιδιαίτερα αυξημένα, από τη στιγμή που θα επιδιώξουν να χτυπήσουν τον πρωταθλητή Ελλάδας αλλά και φιναλίστ Ευρωλίγκας. Ο Πρίντεζης το ξέρει, το ασπάζεται «Σίγουρα, σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο. Φάνηκε και από τα φιλικά αυτό, με τι ζήλο οι αντίπαλοι μας αντιμετωπίζανε. Πέρσι καταφέραμε και κάναμε μία πάρα πολύ καλή χρονιά. Φτάσαμε στον τελικό της Ευρωλίγκας, πήραμε το πρωτάθλημα, οπότε είναι λογικό και ο Παναθηναϊκός να έχει έξτρα κίνητρο αλλά και οι ομάδες στην Ευρώπη να μας βλέπουν διαφορετικά και να θέλουν να μας χτυπήσουν όλες».

«ΧΑΣΕ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ»

Για την αγωνιστική ταυτότητα του Ολυμπιακού και το αν θα είναι και πάλι, μαχητική, όπου θα βουτάνε παντού στο παρκέ για μπάλες, ο Πρίντεζης τόνισε χαρακτηριστικά: «Μα αυτή είναι η ταυτότητα μιας ομάδας που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Και αυτή είναι η ταυτότητα του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια γιατί, όπως είπες κι εσύ, άμα θες να κερδίζεις πρέπει να δίνεις το 100% ακόμα και παιχνίδια που χάνεις. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις καλά στη συνείδησή σου ότι έχεις δώσει τον καλύτερό σου εαυτό. Οτι έδωσες τα πάντα».

«ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΜΕ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ»

Τέλος, για το τι έχει να πει στον κόσμο τώρα από το ξεκίνημα της σεζόν ουσιαστικά, ο Πρίντεζης ανέφερε απλά ρεαλιστικά: «Θα είναι μία κλασική χρονιά όπως οι άλλες. Με απαιτήσεις, με υψηλούς στόχους, με πολλά πάνω με πολλά κάτω, όπως κάθε χρονιά. Να έχουμε την υγειά μας.

Είναι πάρα πολύ θετικό ότι σε αυτές τις δύσκολες εποχές ο κόσμος έχει πάρει ήδη 4.000 διαρκείας και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Φαίνεται ότι την πιστεύει την ομάδα, ουσιαστικά φαίνεται σε ένα 50% να πιστεύει την ομάδα και σε ένα άλλο 50% να είναι ευχαριστημένος από την περσινή ομάδα, οπότε μάς κάνει χαρούμενους αυτό, οπότε μακάρι στο τέλος της χρονιάς να είναι και πάλι χαρούμενος, όπως και εμείς, καθώς θα σημαίνει ότι θα έχουμε πετύχει τους στόχους μας».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ