2015-10-04 13:11:07
Φωτογραφία για Άλλα κόλπα σε νυχτερινά σχολεία της Πάτρας
Σε φυτώριο παραγωγής εργαζόμενων μαθητών μαϊμού εξελίσσεται σύμφωνα με καταγγελίες γονέων αλλά και άλλων εμπλεκόμενων παραγόντων στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης η Πάτρα.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα την περυσινή αλλά και τη φετινή νέα σχολική περίοδο, έχουν κάνει την εμφάνιση τους, δεκάδες περιστατικά εγγραφής στα νυχτερινά λύκεια του νομού, μαθητών, οι οποίοι προσκομίζουν βεβαιώσεις σύμφωνα με τις οποίες εργάζονται ενώ στην πραγματικότητα με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζουν ευκολότερη εισαγωγή σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ουσιαστικά με την εγγραφή τους στα νυχτερινά σχολεία της περιοχής, εξασφαλίζουν αφενός μικρότερου βαθμού δυσκολίας θέματα στις πανελλαδικές , ενώ παράλληλα έχουν τη δυνατότητα ως δήθεν εργαζόμενοι να αναλώνουν όλη τους την ημέρα άνετα σε φροντιστήρια καθώς οι απατήσεις του νυχτερινού λυκείου είναι πολύ μικρότερες.

Τα όσα συμβαίνουν στο βασίλειο της νυχτερινής εκπαίδευσης στην Πάτρα, αποτελούν κοινό μυστικό το οποίο για ευνόητους λόγους κανένας δεν θίγει επίσημα, παρόλο που πρόκειται για αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τους μαθητές των ημερησίων λυκείων που φοιτούν στην περιοχή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η μετεγγραφή του εργαζόμενου μαθητή φάντασμα από ημερήσιο σε νυχτερινό λύκειο γίνεται όταν αυτός πηγαίνει στην προτελευταία ή στην τελευταία τάξη του λυκείου, οπότε και επιθυμεί να έχει όλο το χρόνο για να πηγαίνει σχεδόν όλη την ημέρα στα φροντιστήρια.

Να σημειωθεί, πως οι περιπτώσεις αυτές σε καμία περίπτωση δεν πρέπει και δεν μπορούν να επισκιάσουν την πραγματική προσπάθεια που καταβάλουν κάθε χρόνο εκατοντάδες πραγματικά εργαζόμενα παιδιά που φοιτούν στα νυχτερινά σχολεία της περιοχής αλλά και της επικράτειας και τα οποία κάτω από δυσμενείς όρους δίνουν αγώνα επιβίωσης, γνώσης αλλά και εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Προ πενταετίας!

Να θυμίσουμε πως ο «Κόσμος» είχε προβεί σε αποκαλύψεις για το συγκεκριμένο ζήτημα προ πενταετίας! Όταν σκανδαλωδώς παιδιά πλουσίων οικογενειών της Πάτρας (γιατρών, επιχειρηματικών κλπ) φοιτούσαν στο νυχτερινό σχολείο με την δικαιολογία πως εργάζονταν… στο μαγαζί της μαμάς τους! Έτσι πέτυχαν «ανέξοδα» και χωρίς κόπο να εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο και μάλιστα σε καλές σχολές, εκμεταλλευόμενοι την ποσόστωση που δίνει ο νόμος σε μαθητές νυχτερινού οι οποίοι υποτίθεται εργάζονται τις πρωινές ώρες. Αντίθετα τα συγκεκριμένα παιδιά πήγαιναν το πρωί… φροντιστήριο!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ