2012-05-08 19:16:05
Φωτογραφία για O Jacques Villeneuve οδηγεί τη Ferrari του πατέρα του Gilles
Σήμερα, 8 Μαϊου του 2012, συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον θάνατο του Gilles Villeneuve στην πίστα του Zolder, κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών.

Ο κόσμος της Formula 1 και δη η Ferrari, δεν ξέχασαν ποτέ αυτόν τον θρυλικό πιλότο, που παρότι δεν πρόλαβε να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής, έμεινε βαθιά χαραγμένος στη μνήμη όσων πρόλαβαν να τον δουν να «ζωγραφίζει» στις πίστες.

Το πρωί της Τρίτης, ανήμερα της συμπλήρωσης 30 χρόνων από τον χαμό του, ο γιος του Jacques Villeneuve βρέθηκε στην πίστα του Fiorano για να λάβει μέρος σε μια εκδήλωση που οργάνωσε η Scuderia προς τιμήν του πατέρα του. Εκεί, ο 41χρονος Jacques είχε την ευκαιρία να οδηγήσει για κάποιους γύρους την Ferrari 312 T4 με την οποία ο πατέρας του σημείωσε 3 νίκες το 1979, τη χρονιά που ο ομόσταβλός του Jody Scheckter κατέκτησε το μοναδικό Πρωτάθλημα της καριέρας του.

Η συναισθηματική φόρτιση ήταν έντονη όταν στις 10:42 τοπική ώρα ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1997 μπήκε στην πίστα με το μονοθέσιο που είχε οδηγήσει ο αείμνηστος Gilles.


Στο γκαράζ της Ferrari βρίσκονταν η μητέρα του, Joanne, η αδερφή του Melanie, μηχανικοί από την εποχή που αγωνιζόταν ο Gilles, ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, oι πιλότοι της ομάδας, Fernando Alonso - Felipe Massa, ο γιος του ιδρυτή της φίρμας Enzo Ferrari, Pierro, καθώς και άλλα μέλη της τωρινής ομάδας της.

«Θυμάμαι όταν ο Enzo Ferrari μου είπε ότι έχει βρει έναν νεαρό πιλότο με μεγάλο ταλέντο και ταμπεραμέντο. Είχε υπογράψει προσύμφωνο με την McLaren αλλά ο Drake ήθελε να φρεσκάρει τότε την ομάδα. Ήταν ένας εξαιρετικός πιλότος και άνθρωπος», σχολίασε ο Montezemolo.

Στον Gilles Villeneuve αναφέρθηκε μέσω του Twitter και ο Valentino Rossi. «Ο Gilles Villeneuve είναι ένας μύθος για όλους τους πιλότους αγώνων γιατί όλοι μας θα θέλαμε να είχαμε τα αρχ#$% που είχε εκείνος», έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του ο Doctor.

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ